Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

Søvn er det nye sort

Kvaliteten af din søvn hænger nøje sammen med din generelle sundhed. Der tales i dag meget om søvn, der skrives og blogges om søvn, og der forskes i søvn. Der findes sygdomme og tilstande, der er relateret til søvnmangel, og flere terapeuter tilbyder sågar søvnterapi. Med andre ord: Søvn er ikke til at komme uden om, og de gyldne timer på langs er meget vigtige. Akkurat som du plejer din krop med motion og sund mad, så er søvnen også et sted, der har stor betydning for din sundhed og dit velvære. Her kan du lære mere om, hvordan du kan tilgodese dit søvnbehov.

Den svære, dybe søvn

De fleste ønsker sig at sove godt om natten, men desværre har mange problemer med at sove. Det kan der være forskellige årsager til, og enhver har sine egne udfordringer. Herunder følger en liste med idéer til, hvad du kan tænke over for at forbedre de ydre omstændigheder omkring din nattesøvn:

  • Hvordan er din seng? Sørg for at have en ordentlig seng, som understøtter din kropsvægt og giver dig en behagelig og komfortabel soveposition. Læs hvad eksperterne fra sov-bedre.dk anbefaler.

  • Hvor meget søvn har du brug for? Det er optimalt for voksne mennesker at sove mellem syv og otte timer om natten, men dit søvnbehov er individuelt, og det vil desuden variere gennem dit liv. For at finde ud af hvor meget søvn, du aktuelt har brug for, kan du i en ferie eller i en anden sammenhængende periode prøve at sove uden et vækkeur. Det vil give dig et indtryk af hvor mange timers søvn, din krop naturligt har behov for. Forsøg at tilgodese dette behov i din hverdag.

  • Har du gode vaner? Koffein bør ikke indtages efter kl. 17, og du bør geare ned om aftenen. Undgå også lys fra skærme sent om aftenen.