Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

Burde du investere i en elbil?

Udviklingen inden for elbiler går hurtigere og hurtigere disse år. Opladningstiden mindskes, rækkevidden på en fuld ladning øges og prisniveauet for at købe en elbil er for mange blevet mere realistisk. Dette er bl.a. takket være det brede udvalg, der efterhånden er kommet på markedet. Der er ingen tvivl om at elbilen er bedre for miljøet end den klassiske benzinbil. Men spørgsmålet er dog, om det økonomisk kan svare sig, og om du burde investere i en elbil? Dette og mere kan du få svar på her.

De økonomiske grunde

Elbilen er stadig ’ny’ på markedet og der kan derfor være tvivl om deres gensalgsværdi. Dette kommer af den hastige udvikling i teknologien, hvor det virker som om, at med hver ny model medfølger der nye funktioner eller bedre performance, der gør de ældre modeller mindre relevant.

Ud fra en artikel fundet hos Santander Consumer Bank, så har Nissan lavet en rapport, der sammenligner udgifterne ved at have deres elbil Nissan LEAF og deres benzinbil Qashqai Tekna+ i en periode på 5 år. Her viser rapporten at afgiften på elbilen er større. Dog så er der samlet set færre udgifter ved at køre i deres elektriske bil, hvilket giver en estimeret besparelse på omkring 46.000 kr. i denne periode.

Elbilen er altså ud fra Nissans estimat samlet set billigere i drift og service, hvilket gør den til en bedre investering på længere sigt.

Disse besparelser vil også med tiden kunne efterlade dig hul i økonomien til andre sjove investeringer. Hvis du har problemer med at finde på nye ting at bruge dine besparede penge på, så kan du med fordel gå ind på idegryden.dk for nye ideer. 

En investering i fremtiden

Mange forbrugere går med det indtryk, at fremtidens elbiler vil svare til dagens transport. Dette vil dog ikke være tilfældet. Fremtidens elektriske biler vil fungere fundamentalt anderledes både i forbindelse med deres funktioner og ydeevne. De vil ændre måden vi tænker på biler og transport i dag. Din bil vil ikke længere ’bare’ være din bil. De vil begynde at ligne en computer mere og mere, og modtage opdateringer på samme måde som din smartphone gør i dag.

Dette er allerede sat i gang i de små, som da Elon Musk udsendte et tweet tilbage i slutningen af 2016 om en ny opdatering til Teslas Model X, der bogstavelig talt fik bilen til at danse (bestemt en Youtube søgning værd).

Dette vidner om at den elektriske bil ikke blot er et køb for nuet, men også en investering i fremtiden. Flere opdateringer forventes at udkomme til diverse elbiler, alt afhængig af model og fabrikat.

Dette får folk til at spekulerer i fremtidens opdateringer og de muligheder, som de vil bringe. Her bliver der bl.a. talt højt om fremtidens selvkørende biler, der kan fungere som en passiv indkomstkilde, når du ikke selv bruger bilen. Tænk på din bil som en chaufførløs Uber, der automatisk kører hjem igen, når du skal bruge bilen. For nogle kan dette lyde som blot fantasi, men lignende er før blevet sagt om andet teknologi.

Fremtiden er stadig uvist med, hvornår det store gennembrud af elbiler for alvor bliver sat i gang, og hvordan det kommer til at ændre landskabet, som vi kender det. Uanset hvad så bringer de elbiler, der findes på markedet i dag allerede en masse miljømæssige og økonomiske fordele, der absolut gør dem til en værdi investering.

Santander Consumer Bank er landets største formidler af billån, og har siden deres start været med til at revolutionere måden, der finansieres biler i Danmark. Deres store ekspertise gør dem til de helt rigtige samarbejdspartnere til at vejlede din næste bilfinansiereng. Om du vælger en elbil eller en almindelig bil. Uanset om du finder din kommende bil hos en privatperson eller en forhandler, så kan du være sikker på at med dem i baghånden, så skal du ikke bekymre dig om noget – fra start til slut i processen.