Arkiver

Sponsoreret indhold

Sådan finder du outfittet til jobsamtalen

At tage til jobsamtale er aldrig en helt sjov opgave. Det er selvfølgelig ofte meget behageligt, når man sidder til samtalen og har en rar samtale, men dagene op til er nervepirrende. Det er vigtigt at give et godt indtryk, og der er jo et ønske om at få dette job (ellers havde du jo ikke valgt at søge). Men det er desværre umuligt at komme af med nervøsiteten, og den vil nok også først være helt væk, når du træder ud af jobsamtalen, og du kan tage hjem igen. Måske egentlig først, når du får svar på, om du har fået jobbet eller ej. Til en jobsamtale, skal du selvfølgelig se præsentabel ud. Du kan ikke komme i træningstøj, men du skal heller ikke komme i et outfit, der skriger for mange indtryk. Hvad kan du tage på?

Præsentabelt tøj i neutrale farver

Der findes heldigvis meget pænt og formelt tøj til mænd, så du har mange ting at vælge mellem. Bukser til mænd findes i neutrale og grå farver, der helt sikkert kan fungere godt til en jobsamtale. Det er lidt op til dig, hvad du vælger at tage på din overkrop. Det kan både være en neutral t-shirt eller en flot skjorte, der passer godt til bukserne. Selvfølgelig er du nervøs over, hvad du skal tage på, men du skal huske, at det trods alt er hele dit indtryk, der betyder noget, og det samlede indtryk bliver dannet meget af, hvad du fortæller. Dit outfit har ikke nær så stor betydning.

Selvfølgelig er der noget, der er helt udelukket at tage på til en jobsamtale som f.eks. træningstøj, hvilket vi nævnte ovenfor. Men ellers er det utroligt vigtigt, hvad du siger, og hvordan du virker personlighedsmæssigt. Det er derfor også vigtigt, at du er opmærksom på at virke åben og smilende.