Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

Året der gik: klimakamp og folketingsvalg

Ved udgangen af hvert år ser vi tilbage på det forgangne år, og mindes årets gode begivenheder såvel som dårlige. Hvert enkelt år har således særlige begreber som især har været med til at karakterisere det givne år.

Her får du en miniguide til, hvilke ord der var populære i 2019, og hvad du kan forvente at støde på i gennemgangen af det forgangne år.

Bæredygtighed og klima

Selvom at ord som klimakrise, miljø og bæredygtighed ikke er nye i vores vokabular, så har der I 2019 især været et fokus på netop de 3 begreber.

Klimaet har været et så hot emne, at flere amerikanske medier allerede har kåret navnet på den svenske klimaaktivist, Greta Thunberg, som værende det mest attraktive i 2019.

Det er derfor ikke en overraskelse, hvis Dronningens nytårstale 2019 kommer til at omhandle elementer vedrørende miljøet.

Aktivisters opråb om og strejker for den svære situation vi står i, rent miljømæssigt, har bl.a. betydet at vi generelt som befolkning har valgt at tage advarslerne alvorligt.

Flere og flere kommuner er gået over til affaldssortering, supermarkederne har valgt at udvide deres sortiment indenfor plantebaseret kost og regeringen har lavet et udspil til en mere klimavenlig politik.

Den grønne bølge er ikke til at tage fejl af, og derfor er det ikke usandsynligt at både Dronningen og statsministeren vil nævne dette vigtige og populære emne under deres respektive nytårstaler for året 2019.

2019 i Danmark; folketingsvalg, Cityring og VM-sejr

Her i landet har det også været et begivenhedsrigt år, som mange danskere vil tænke tilbage på i mange år i fremtiden.

Året startede med en VM-sejr til det danske herrelandshold. Med en sejr over Norge sikrede det talentfulde landshold en sejr til Danmark, som samlede befolkningen på tværs af landet. Mange sad klistrede til skærmen og fulgte turneringen tæt i årets første måned, hvilket endte med en glædelig forløsning i form af sejr.

Nogle få måneder senere udskrev den daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen folketingsvalg, og den 5. juni kunne hele Danmark byde velkommen til en ny regering og en ny statsminister, nemlig Mette Frederiksen fra Social Demokratiet.

Dette er ikke blot politik og sport der har haft en vigtig indflydelse på danskernes år, også infrastrukturen i København har fået en betydelig overhaling.

Københavnerne kunne nemlig i september glæde sig over åbningen af den nye metrolinje, nemlig Cityringen.

I snart et årti har metro-byggeriet fyldt meget i det københavnske landskab, og 2019 blev endelig året, hvor københavnerne kunne vælge at tage metroen til Hovedbanegården og atter gense smukke pladser som Kongens Nytorv eller Rådhuspladsen, der længe havde været lukket ned pga. byggeriet.

Alt i alt blev 2019 et år fyldt med forandringer for både Danmark og det store udland.

Spil ansvarligt | Minimum 18 år. StopSpillet: 70 22 28 25 | ROFUS.nu | Regler og vilkår gælder