Arkiver

Sponsoreret indhold

Sådan får du succes med din blog

Blogs har som fænomen eksisteret i lang tid, men er blevet særligt populært de seneste år, og især mange unge læser interesseret med og henter inspiration fra forskellige blogs. Helt grundlæggende er en blog en hjemmeside, der jævnligt opdateres med nye tekster eller indlæg. En blog er ofte tilknyttet én person, og kan omhandle alle temaer lige fra madlavning over politik til rejser. Mange virksomheder benytter sig ligeledes af blog-funktionen for at skabe et mere uformelt univers med fokus på inspirerende historier og interaktion.

Alle kan i princippet oprette sin egen blog. Den svære manøvre ligger i at skabe en succesfuld blog, som tiltrækker masser af læsere og i bedste fald kan gå hen og blive ens levevej.

Kom godt i gang

Hvis du drømmer om at skabe en populær blog, som du på sigt kan tjene penge på, er der flere faktorer, du bør overveje. Først og fremmest skal du vælge et domæne til at hoste din blog. Der er mange muligheder på markedet, men ét af de mest kendte er WordPress, som har en simpel opbygning med forskellige valgmuligheder. Medmindre du er en blæksprutte med mange forskellige kommunikative kompetencer, kan det være en god idé at betale sig fra lidt hjælp, så du kan koncentrere dig om at lave godt og interessant indhold. Lån penge til f.eks. grafisk opsætning eller videoproduktion, eller forhør dig om gode råd i dit netværk.

Skriv fængende blogindlæg

Når du har styr på de praktiske forhold, er det tid til at producere interessant og værdifuldt indhold til dine læsere. Det er selvsagt vigtigt, at du skriver om noget, som virkelig har betydning for dig, og som du derfor brænder for at formidle videre. Derudover er det vigtigt at tage sine læsere alvorligt, og du bør derfor skrive direkte henvendt til din målgruppe om dét emne, de forventer at læse om.

Det er naturligvis også vigtigt at tænke på opbygning og struktur.  Vi mennesker vil gerne have opfyldt et behov for en nogenlunde velkendt struktur bestående af en indledning, en hoveddel og en afslutning, så dette bør man som oftest holde sig til.

Derudover er faktorer som et levende sprog, god humor, inddragelse og overraskelsesmomenter naturligvis vigtige i ét godt blogindlæg, og sidst men ikke mindst er det essentielt med et flot layout, der fanger det æstetiske øje.

Tjen penge på din blog

Hvis du ønsker at tjene penge på din blog og måske endda leve af den på sigt, så er der yderligere tiltag, du kan benytte dig af.

Når din blog først har fået mange læsere, er det muligt at bruge platformen til at gøre reklame for brands og/eller sponsorere produkter og tjene penge på det. Virksomheder kan altså betale dig for at reklamere eller være ambassadør for deres produkt. Det kan også være, at du sælger ydelser på din blog i form af opskriftsbøger, DIY-videoer eller rådgivning indenfor et område. Uanset hvordan du tjener penge på din blog, opfordrer vi til, at du sætter dig grundigt ind i regler og procedurer på dette område, for at undgå bøder eller dårlige anmeldelser.