Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

Hvad skal man kigge efter i et lønsystem?

Der er nærmest uendeligt mange muligheder, når man som virksomhedsejer skal vælge lønsystem. Derfor præsenterer vi her en guide til, hvad man bør have for øje i en udvælgelsesproces, som kan virker overskueligt på et marked med mange aktører.  

Det, som gør sig gældende for et rigtigt godt lønsystem i 2020, er dette lønsystems muligheder for at kunne tilpasses til virksomhedens og ikke mindst medarbejdernes behov. Der findes mange lønsystemer, som ser ud på en bestemt måde. Og mange af os har i løbet af vores karriere stiftet bekendtskab med et forholdsvist rigidt lønsystem uden den helt store fleksibilitet og muligheden for selv at påvirke sit lønsystem og mulighed for som lønmodtager at arbejde direkte med nogle funktioner i lønsystemet, uden at det skal foregå via korrespondance med en medarbejder i en eventuel økonomiafdeling. Den mellemstation er potentiel unødig i dag. I hvert fald kan der spares tid og værdifulde ressourcer gennem anvendelsen af nogle ganske smarte lønsystemer, der udbydes i dag. Vi har kigget på nogle af de smarte features i moderne lønsystemer her.    

Det fleksible og brugerinddragende lønsystem

Nogle udbydere af et sådant brugerinvolverende lønsystem giver mulighed for en enormt høj grad af tilpasning. En lønseddel eller en digital lønspecifikation kan meget hurtigt blive en størrelse, der er svær at overskue i en fart. I hvert fald unødigt svær. Særligt hvis lønsystemet er et ready-made it-produkt, der er udviklet til at skulle passe til mange forskellige virksomheder og derfor inkluderer nogle elementer, som slet ikke er vigtige for medarbejderne eller det pågældende arbejde i visse virksomheder. 

Nye udviklere af lønsystemer har en forståelse for behovet for disse tilpasningsmuligheder. En forståelse for, at der er stort set er lige så mange forskellige behov, som der er virksomhedstyper i Danmark. Derfor er det enormt givende for både virksomhed og medarbejder at bruge tid på at vælge og konstruere sit eget skræddersyede lønsystem ud fra nogle aktive tilvalg i et let overskueligt it-miljø, der bygger på nogle vigtige overvejelser om brugervenlighed og relevans, som førhen ikke har været til stede i økonomiske it-systemer. På samme måder ser man for eksempel også nogle banker være på forkant med udviklingen ved at udvikle nogle netbanksløsninger, som er anderledes behagelige for brugeren at se på og arbejde med.

Det inkluderende lønsystem 

Nogle af lønsystemerne kommer også med deres egen app, hvori den enkelte medarbejder kan registrere sin arbejdstid, godkende lønsedler lønsedler og selv ændre stamdata. Det er inkluderende og giver både overblik og sparer enormt meget tid for virksomhedens ansatte i forskellige afdelinger på den lange bane.