Arkiver

Sponsoreret indhold

Affiliate marketing er en overset guldgrube

De fleste danske forretninger annoncerer på livet løs på de sociale medier. Mange investerer også store summer penge i SEO og SEM. Desværre overser mange af disse forretninger affiliate marketing. Det er en skam, da det for mange forretninger kan være en sand guldgrube.

Der er mange forretninger, der slet ikke anser affiliate marketing som værende en kilde til at skabe yderligere omsætning. I de fleste tilfælde er dette forårsaget af, at de ikke ved, hvordan det fungerer.

Markedsføring med fremragende ROI

Der er adskillelige fordele ved affiliate marketing, men den primære fordel er, at betalingen ikke forekommer, før et salg er skabt. Det garanterer selvfølgelig en fornuftig ROI, da du ikke spenderer unødige marketingkroner på kampagner, annoncer mv., der ikke kaster noget af sig.

Arbejder du og din forretning ikke med allerede med affiliate marketing, bør I derfor ikke tøve. Det er en glimrende måde at skabe yderligere omsætning og indtjening. Faktisk er der eksempler på forretninger, der har formået at skalere til helt nye højder via affiliate marketing.

Hvordan fungerer affiliate marketing konkret?

Som tidligere angivet, er der mange forretning, der ikke aktivt arbejder med affiliate marketing, fordi de ikke ved, hvordan det fungerer. Det kan også virke en anelse komplekst, men når du først er blevet introduceret til det, er det faktisk ikke synderligt teknisk.

I al sin enkelthed går det ud på, at en hjemmesideejer indsætter et unikt sporingslink på sin hjemmeside. Via dette link kan det spores, hvis et salg på din hjemmeside eller webshop er genereret via den pågældende hjemmeside.

Skaber en hjemmesideejer et salg, bliver vedkommende honoreret med enten et fast beløb eller en procentdel af ordrebeløbet. Derfor bliver hjemmesideejeren (kaldes en publisher) ikke betalt, før et salg er skabt.

Affiliate marketing kan fungere for alle forretninger

Mange webshops benytter sig af affiliate marketing, da afregningsmodellen er fremragende hertil. I de fleste tilfælde får hver publisher blot en procentdel af det samlede ordrebeløb. Det medfører, at det bliver nemt og enkelt at afregne, og det giver dem incitament til at skabe mange salg.

Det er dog ikke kun webshops, der kan bruge affiliate marketing til at skabe vækst. Enhver form for forretning, der drives på nettet, kan få gavn af det. Selv små online-casinoer, hvor man kan spille blackjack kan bruge affiliate marketing til at skalere deres forretning.

Dette understreger naturligvis, at er du ikke allerede i færd med at arbejde med affiliate marketing i din forretning, bør du ikke længere tøve. Der findes adskillelige netværk og bureauer i Danmark, der kan hjælpe dig i gang, hvis ikke du har mod på at varetage processen selv.

I de fleste tilfælde giver det bedst mening at være tilknyttet et affiliate-netværk. De har i forvejen en lang række publishers tilknyttet, hvorfor der ikke er langt fra oprettelse af dit affiliate-program til reklame på flere hundrede hjemmesider.

Derfor anbefales det naturligvis at vælge denne løsning. Blandt de største affiliate-netværk i Danmark finder man Partner-Ads og Adtraction. Der vil sandsynligvis være ét af disse to netværk, der kan hjælpe dig med at få succes som annoncør.