Arkiver

Sponsoreret indhold

Gode fif til lækker mad fra det indonesiske køkken

Er du også ved at være opgivende bare ved tanken om at lave madplan for næste uge? Står du også og dvæler ved køledisken i supermarkedet efter en lang arbejdsdag helt blottet for idéer til, hvad aftenens menu skal byde på?

Så bør du måske rettet blikket mod det indonesiske køkken. I en globaliseret verden har det aldrig været nemmere for os at eksperimentere med det eksotiske køkken. Med alle tænkelige krydderier tilgængelige på hylderne og et væld af forskellige opskrifter på det store internet, kan du nemt finde inspiration til dit næste måltid.

Let og lækkert – det er indonesisk mad i en nøddeskal

Det indonesiske køkken bygger på samme præmis som den asiatiske madkultur; nemlig på let og lækker mad med kraftfulde krydderier. Et af disse krydderier er bl.a. det berømte Naso Goreng krydderi, der er et blandingskrydderi bestående af koriander, cayenne, gurkemeje og mange andre aromatiske af slagsen. Nasi Goreng kan du bruge til at lave stegte ris med grøntsager, kød eller rejer. Med dette krydderi får du nemlig den indonesiske version af den traditionelle ret ”Fried rice”.

Vær på udkig efter eksotiske krydderier som Nasi Goreng

Nasi Goreng er måske ikke lige det første krydderi, du støder på, når du er ude at handle i Netto. Derfor kan det være en god idé at søge efter det andre steder:

  • I specialforretninger – i storbyerne finder du ofte mange små forretninger med eksotiske delikatesser og unikke råvarer fra udlandet, hvor du helt sikkert vil kunne støde på det.

  • På asiatiske eller mellemøstlige basarer med stort udvalg af krydderier.

  • Til madmarkeder eller madmesser rundt omkring i landet.

Derudover findes der et stort udvalg af hjemmesider, hvor du kan vælge imellem et stort udpluk af forskellige krydderier og samtidig bestille et større udvalg af flere forskellige krydderier hjem direkte til din adresse.