Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

Robot- eller manuel svejsning – hvad er bedst?

Skal du i Aalborg vælge manuel svejsning eller robotsvejsning? Svejsning udført af robotter er et reelt alternativ til svejsearbejde udført af mennesker, da robotten er præcis, kan tilpasses nye opgaver uden møge, ofte leverer et billigere stykke arbejde end manuel svejsning og udfører sin opgave hurtigt. Hurtigheden er især noget, der kan måles, når du står med store mængder af ens opgaver, så der ikke går meget tid med at gøre robot klar. Andre fordele ved robotsvejsning tæller:

  • Ensartet finish på tværs af elementer som riste, hængsler og beslag.

  • Krævende emner som altanværn, siloer og brændeovnskamre svejses let.

Find en svejser med certifikat

Nogle gange har du dog brug for en klassisk svejser af kød og blod, hvis du står med emner af høj kompleksitet. Hvor robotten ikke rækker, træder mennesket altså til, og du gør dig selv en tjeneste ved at få en certifikatsvejser til at løse opgaven efter europæiske standarder som EN 1090 og de gældende standarder for kvalitetsstyring, fx DS/EN ISO 3834. Ét er at vurdere et stykke svejsearbejde på lurenkig, noget andet rent faktisk at mål arbejdet op mod de regler, der gælder for dets kvalitet.

Kend metals opførsel ved manuel og robotsvejsning

Hvad end du står til at vælge robotsvejsning eller manuel svejsning, er det vigtigt, at virksomheden har kendskabet til metallers opførsel, når de bliver varmet op. Metal udvider sig som bekendt under opvarmning, og at kunne forudse et elements nærmere adfærd under svejsning er essentielt for at kunne levere et færdigt resultat, der stemmer godt overens med den valgte tolerances krav – hvor tolerancer er fastsat ud fra industrielle standarder. Professionelle svejsere har denne særlige indsigt.

Vid altid, hvor stor tolerancen må være, da større tolerance gør, at arbejdet kan laves hurtigere. Du spilder således ikke tid på at få de enkelte finesser på plads og kan hurtigt få elementerne i hænde.