Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

Få en eftertragtet karriere som maskinmester

Står du netop på kanten til et kommende karrierevalg, og er du i tvivl om hvilken uddannelse, du skal vælge? I dag findes der et kæmpe udvalg af forskellige uddannelser, og der er stort set ingen grænser for, hvad du kan blive. Men har du en udpræget interesse for teknik og grøn omstilling, så bør du måske tage et nærmere kig på maskinmesteruddannelsen.

Bliv uddannet til maskinmester og vær med til at få en spændende karriere med masser af muligheder for at sætte dit eget præg på, hvilken retning dit arbejdsliv skal tage. Du kan bl.a. se frem til at arbejde med alsidige opgaver, der hovedsageligt har en teknisk karakter.

Vær opmærksom på, at denne artikel er en annonce

Sådan er maskinmesteruddannelsen opbygget

Når du bliver optaget på maskinmesteruddannelsen, kommer du til at gennemgå op til 9 forskellige semestre alt efter hvilken uddannelsesmæssig baggrund, du kommer med. Du kan blive optaget både på baggrund af svendebrev eller med en gymnasial uddannelse i rygsækken.

På selve uddannelsen vil du bl.a. lære:

  • At bevare overblikket og lede alle former for tekniske projekter
  • At tænke sikkerhed og økonomi ind i tekniske løsninger
  • At bruge din tekniske viden til at sikre den bedste drift, vedligeholdelse og optimering af både stort og småt maskiner

På maskinmesteruddannelsen arbejdes der meget i grupper, og fokus er på en god problemløsning i fællesskab – hvilket også er det, der i højere grad bliver efterspurgt hos landets mange virksomheder.

Masser af spændende karrieremuligheder i fremtiden

Efter endt uddannelse som maskinmester er der masser af spændende jobmuligheder, der venter dig. Nogle af fordelene ved at tage en maskinmester uddannelse, er, at ledigheden er lav og at du har mulighed for at få en rig og alsidig karriere. Du kan bl.a. komme til at arbejde inden for:

  • Forsyningsvirksomheder – vær med til at sørge for teknikken bag el, vand og varme til hele den danske befolkning.
  • Til søs – du kan vælge at drage til søs og finde arbejde på passagerskibe, handelsskibe og inden for marinen.
  • Teknisk leder – du kan også arbejde som teknisk leder inden for forskellige virksomheder, hvor du får ansvaret for at teknikken bag fx maskinrum eller tekniske konstruktioner.
  • Miljø og grøn omstilling – stadig flere maskinmestre får jobs inden for den grønne sektor, der er i rivende udvikling.

Tag til åbent hus og undersøg dine muligheder for en maskinmester uddannelse

Er du stadig i tvivl om, hvorvidt maskinmesteruddannelsen er den rette uddannelse for dig, og sidder du inde med en masse ubesvarede spørgsmål? Så bør du benytte dig af chancen og tage ud og møde de studerende til U-days eller infoaftener, hvor du har en unik mulighed for at stille alle de spørgsmål, der presser sig på.

Har du nogen spørgsmål omkring merit, optagelse, studielivet eller andet på den enkelte uddannelse, kan du altid få fat på en uddannelsesvejleder, som du kan spørge til råds. De ved præcis hvad du har brug for at vide, for at du kan tage den