Arkiver

Sponsoreret indhold

Derfor er et hæve-sænkebord også godt til dig, der arbejder hjemmefra

Annoncør: DPJ Workspace

Mange af os er hjemsendte og har indrettet hjemmekontor i boligen, enten midlertidigt eller permanent. Uanset om dit hjemmekontor er aktuelt i et par måneder eller flere år, er det vigtigt, at din kontorplads bliver så god som mulig, så du kan udføre dit arbejde på bedste vis.

Mange, som arbejder hjemmefra i en kortere periode, vælger at sidde ved deres spise- eller sofabord og arbejder – og det er altså ikke optimalt. For det første er der stor risiko for, at din arbejdsstilling bliver dårlig, så du ender med ondt i ryggen, en stiv nakke og spændte skuldre. For det andet kan der let være for mange forstyrrelser rundt om dig, som kan gøre det svært at fokusere fuldstændig på arbejdsopgaverne.

Her kommer et hæve-sænkebord ind i billedet – muligheden for at kunne ændre arbejdsstilling, så den passer perfekt til dig, er sværd at sætte en pris på.

Et hæve-sænkebord er en investering i dig selv og din krop

Et hæve-sænkebord er en af de bedste investeringer, du kan gøre for dig selv til dit hjemmekontor – og de smarte skriveborde findes heldigvis i mange forskellige modeller, så det er let at finde et, der passer til lige præcis din indretning.

Her har vi samlet lidt gode råd til, hvorfor du straks bør dykke ned i sparegrisen eller øve på salgstalen til chefen og få fingrene i et hæve-sænkebord.  

De 3 største fordele ved et hæve-sænkebord 

Listen over fordelene ved skriveborde, som kan hæves og sænkes, er lang. Derfor har vi fundet frem til sagens kerne, og giver dig her 3 rigtig store fordele, som måske kan overbevise dig om, at stillesiddende arbejde ikke er den rette vej at gå.

Er du allerede blevet overbevist? Så tag et kig på det store udvalg af lækre hæve-sænkeborde fra DPJ Workspace. Ellers læs videre og lad dig inspirere …

1. Et ergonomisk skrivebord, som passer til dig 

Et hæve-sænkebord er et ergonomisk skrivebord i den forstand, at det kan tilpasses dig og din krop. Du kan hæve eller sænke det til den højde, der passer til dig, uanset om du sidder ned eller stå op. Med et tilpasset skrivebord kan du forbedre din arbejdsstilling, og undgå mange af de gener, som man ellers risikerer ved stillesiddende arbejde – mere om det længere nede!

2. Mindsker antallet af timer, du sidder stille, og øger dit energiforbrug

Stillesiddende arbejde er generelt ikke sundt for kroppen, især fordi det bidrager til en inaktiv livsstil. Mange cykler eller går normalt til arbejdet, men den motion er nu skåret væk for de af os, der arbejder hjemmefra. Ved at stå op og arbejde ved et hæve-sænkebord kan du mindske antallet af timer, du sidder ned ved et skrivebord, og dermed øger du automatisk dit energiforbrug.

Det er altid godt at få frisk luft, så overvej om du kan nå at cykle, gå eller måske løbe en tur inden arbejdet. Eller måske har du tid til lidt frisk luft i frokostpausen? At inkorporere en eller flere gåture i løbet af arbejdsdagen øger dit energiforbrug og giver dig mere ilt til hjernen, hvorfor du tænker mere klart og arbejder mere effektivt.

At stå op og arbejde ved dit hæve-sænkebord øger også din blodcirkulation, hvilket gør, at ilten kan komme hele vejen rundt i kroppen – og det hjælper på koncentrationen og arbejdsglæden.

3. Undgå at få ondt i ryg og nakke

Sidst men ikke mindst er en stor fordel ved et hæve-sænkebord, at du kan undgå at få ondt i ryg og nakke, og samtidigt forebygge potentielle rygproblemer. Mange har tendens til at falde sammen i ryggen ved stillesiddende arbejde, hvilket kan føre til muskel- og skeletbesvær. Nogle får så slemme spændinger i nakke og ryg, at de får spændingshovedpine, og så er det altså ikke let at koncentrere sig om arbejdet.

Ved at stå op og arbejde, enten hele dagen eller noget af dagen, styrker du tilmed dine ben og coremuskler og bliver derved stærkere og får en mere udholdende krop. Hvis du samtidigt husker at tænke over, hvordan du står, kan du forbedre din holdning. Win win!

Tjek også DPJ Workspace’s andre kontormøbler i høj kvalitet, hvis du eksempelvis også mangler en god, ergonomisk kontorstol til de timer, du sidder ned, eller en gummi-/arbejdsmåtte til at aflaste fødderne, når du står op.