Arkiver

Sponsoreret indhold

Sådan får du en mere bæredygtig garderobe

Annoncør: Juels

Der er fokus på bæredygtighed mere end nogensinde før. Der er i særdeleshed snak om, at vores forbrugsvaner skal være mere bæredygtige. Det kan være svært at ændre på, men du kan starte med noget så simpelt som din garderobe. Vil du gerne skabe en mere bæredygtig garderobe? Her får du et par gode råd og tips, der kan hjælpe dig godt på vej.

Lav dit helt eget tøj – mere unikt bliver det ikke

Vil du gerne have mere bæredygtigt tøj i din garderobe? Så kan du med fordel kreere dit helt eget tøj. Du kan for eksempel lave din gamle t-shirt om til en top, eller købe et stykke stof såsom viskose, hvis du vil sy dit helt eget tøj fra bunden af. En af fordelene ved viskose er, at det giver et rigtig flot fald, hvis du gerne vil sy en kjole eller nederdel.

Tag på jagt i din lokale genbrugsbutik

Det tøj, du allerede har i din garderobe er det mest bæredygtige tøj, du kan få. Det betyder dog ikke, at du aldrig skal shoppe nyt tøj. Vil du skrue ned for dit forbrug men samtidig shoppe mere bæredygtigt? Så aflæg et visit i din lokale genbrugsbutik.

Ofte bugner genbrugsbutikker med fine sager, hvis blot du giver dig tid til at kigge tingene igennem. Det kræver tålmodighed og et skarpt øje, men når du shopper genbrugstøj, kan du spare masser af penge og shoppe bæredygtigt – det er altså en ren win-win-situation for dig.

Er der ikke en genbrugsbutik nær dig? Så findes der heldigvis et væld af sider, hvor du kan shoppe bæredygtigt genbrugstøj online. Du kan for eksempel tage et kig på Facebook Marketplace eller Trendsales, der er gode eksempler på sådanne sider.

Sælg ud af dit tøj eller giv det til et godt formål

Mange af os har tendens til blot at smide vores tøj ud, når vi ikke længere bruger det. Det er imidlertid ikke særlig bæredygtigt. I stedet kan du sælge ud af dit tøj, hvis det ikke fejler noget og samtidig tjene en skilling på det. Du kan også vælge at give dit tøj til en god sags tjeneste. For eksempel findes der masser af Røde Kors containere rundt omkring i landet, hvor du kan smide dit genbrugstøj i. Dermed er der nogle andre, der kan få stor glæde af dit aflagte tøj.