Arkiver

Sponsoreret indhold

Vær’ med på den klimavenlige rengøringsbølge

Annoncør: Labton

Der er kommet langt mere fokus på bæredygtighed de seneste år. Det gælder også, når den står på rengøring af din bolig – for det kan faktisk også gøres klimavenligt uden at belaste kloden, vidste du det? Der er mange klimavenlige tiltag, du kan implementere, når du gør rent. For at gøre det nemt for dig, finder du her et par tips til at komme godt i gang med miljøvenlig og bæredygtig rengøring.

Tænk over hvilke rengøringsartikler, du benytter

Har du nogensinde tænkt over, hvilke slags rengøringsartikler du bruger, og hvad de i det hele taget består af? Faktisk består mange rengøringsmidler af kemikalier, som er knap så bæredygtige. Vil du gøre rent på bæredygtig vis, er en udskiftning af dine rengøringsmidler altså et godt sted at starte. Du kan for eksempel lave dine egne rengøringsmidler, shoppe miljømærkede artikler eller gøre brug af eca vand.

Der er mange fordele ved at benytte ECA-vand. Her er et par af dem:

  • Erstatter 90% af dine rengøringsartikler.

  • Er i stand til at fjerne dårlig lugt.

  • ECA-vand kan fjerne organiske pletter fra eksempelvis madrester eller rødvin.

  • Midlet er allergivenligt, bæredygtigt og miljøbevidst.

Alt i alt får du altså en grøn profil, når du benytter ECA-vand til rengøring af din bolig, netop fordi dette middel er i stand til at rengøre og desinficere på én og samme tid.

Tjek op på dine klude og svampe

Har du endnu ikke udskiftet de billige, farverige karklude i dit hjem? Så er det ved at være på tide, hvis du ønsker en grøn rengøringsprofil. Det skyldes, at de velkendte farvede engangsklude samt skuresvampe er fyldt med mikroplast, som efterlades på overflader og i vandet, når du vasker dem.

Alternativt kan du gå efter plastfrie klude og svampe. Du kan også gøre som så mange andre og benytte hjemmestrikkede karklude til rengøring af hjemmet.

Spar penge ved miljøvenlig rengøring

Der er mange fordele ved miljøvenlig rengøring. Her er et par af dem:

  • Rengøringsmidlerne bliver løbende mere bæredygtige, fordi emballagen nedbringes og doseringen forbedres. Doseringen forbedres blandt andet ved at øge koncentrationen i rengøringsmidlerne. Det kræver dog, at du følger den doseringsmængde, som er angivet på emballagen, hvis du vil bevare den grønne profil.

  • Du sparer penge, fordi du bruger færre mængder vand og rengøringsmidler.

Der er altså masser af fordele, og nu ved du, hvordan du skal gribe en bæredygtig rengøring an.