Arkiver

Guide

Guide: Sådan holder du træningsmotivationen vedlige

Hvordan holder du din motivation ved lige ift. træning? Alle ved, det er sundt at træne, og at det er nøglen til et langt liv og deres drømmekrop. Alligevel er det de færreste, der kan forpligte sig til at træne regelmæssigt samt fastsætte og nå mål for træningen. At holde motivationen ved lige er det ikke alle, der kan – uden hjælp i hvert fald. Her er der dog metoder, de kan bruge for øget motivation.

Læs en træningsbog

Du mærker aldrig effekten af træning med det samme – andet end følelsen af ømme muskler, hvis du har presset din krop mere end det, den er vant til. Når du træner, er der sjældent en kortsigtet gevinst, hvilket smadrer nogles entusiasme for at træne. Her kunne det være en idé, at du begyndte at læse en træningsbog ved siden af din træning skrevet af én, som netop har holdt ved træningen.

Bryd målet op i delmål

Hvis du har svært ved at forlige dig med, at målet ligger langt ude i fremtiden, kan du bryde målet op i nogle delmål, som du når hen ad vejen. Typisk er det nemt nok at gøre. Løbetræner du, kan du have et mål om at kunne løbe en bestemt distance i ét hug eller at løbe et vist antal kilometer inden for en vis hastighed. Styrketræner du, kan du sætte mål efter hvor længe, du kan holde et løft oppe.

Fokusér på dine egne fremskridt

Som forlængelse af det punkt bør du føre en form for træningslog over, hvordan det skrider frem med din træning. Du kan så bladre frem og tilbage i loggen for at se, hvor meget du har udviklet dig, hvilket kan give dig blod på tanden for at nå nye højder. At du måler dig op mod dig selv gør også, at du bliver mindre tilbøjelig til at måle dig op mod andre – andres fremskridt er ligegyldige for dig.

Kom op på hesten igen

Alle mulige situationer kan opstå, hvor du bliver nødt til ikke at træne en dag. Her giver mange op, fordi der bliver spændt ben for deres forsøg på at gøre træningen til rutine. Men at job, familie eller sygdom kommer i vejen for din træning, må du bare lære at leve med. Det vigtige er, at du kommer op på hesten igen efter fravær. At du engang imellem går glip af træningen er ingen stor katastrofe.