Arkiver

Sponsoreret indhold

Kreditvurdering der betaler sig

Et sexet ord for mange banker er kreditvurdering. Det er nemlig en genial måde hvorpå banken kan vurdere hvorvidt de tør låne deres penge ud til privatpersoner eller virksomheder. Men bankernes kreditvurdering er forbeholdt deres egne interne processer, og derfor er det ikke noget de tilbyder at gøre for andre. Og det er egentlig en skam, for det er en mere eller mindre essentiel funktion at kunne kreditvurdere de samarbejdspartnere man har. Det er muligt at opdage nogle faresignaler, hvis man tidligt får screenet sine mulige samarbejdspartnere eller kunder. Dette er en ret vigtig vurdering at gøre sig, når man driver forretning, for det gør det muligt at:

 • At undersøge kundernes eller samarbejdspartners økonomiske betalingsevne
 • Opdage betalingsproblemer i kundernes økonomi
 • Kreditvurdering af kunder
 • Kreditvurdering af virksomheder
 • Have et grundlag for at beslutte betalingsbetingelser

Tag dine forbehold

Man kan aldrig være for forsigtig når man indgår partnerskaber, for der ligger en kæmpe risiko i at stole på sine kunder eller potentielle partnere. Det er meget usikkert hvad der foregår internt, de kunne eksempelvis have økonomiske problemer eller være anmeldt for svindel. Derfor er det en anbefaling at være forsigtig og tage sine forbehold, og det kan gøres på mange måder:

 • Manuel Google søgning efter kunder eller virksomheder
 • Gennemsøge forskellige artikler eller nyheder
 • Bruge et digitalt værktøj

Nogle af disse metoder er meget manuelle, og kan dermed sluge en masse tid og ressourcer for at lave et tjek up. Eksempelvis det at gennemsøge diverse medier eller lave en Google søgning efter personer eller virksomheder, kan udover tidsforbruget være spild af tid da resultaterne kan være mangelfulde eller ligefrem ikke eksisterende.

Dun & bradstreets kredittjek

Det bedste middel imod dårlige betalere er at se deres økonomi i sømmene. At lave en kreditvurdering, som giver vished ift. dine samarbejdspartnere behøver dog ikke være en svær og kompleks proces. Der er flere digitale værktøjer og hjemmesider, der gør det nemt at lave en kreditvurdering på en virksomhed eller person.

En kreditvurdering fra Dun & Bradstreet giver dig som virksomhed flere fordele, bl.a.:

 • En indsigt i samarbejdspartnerens evne og villighed til at betale regninger og gæld
 • Dine samarbejdspartneres økonomiske historik og udvikling
 • Mulighed for at undgå dårlige betalere eller lyssky forretninger

Alle virksomheder arbejder sammen med andre virksomheder og personer i et større eller mindre omfang. Jo større et samarbejde er, eller jo flere du som virksomhed samarbejder med, jo mere kan du udsætte dig selv for unødvendig risiko. Med løbende kreditvurdering og kreditstatus på nye såvel som eksisterende samarbejder, sikrer du din forretning imod høj risiko samarbejder, Se mere om kreditstatus her.

Skriv et svar