Arkiver

Sponsoreret indhold

Sådan sikrer du, at din virksomhed får succes med sin ERP-løsning

ERP-løsninger er nødvendige for mange virksomheder for at kunne drive deres forretning. En ERP-løsning kan gøre det muligt for din virksomhed at effektivisere og automatisere jeres processer, så I kan fokusere på andre vigtige områder af forretningen. Men selvom en ERP-løsning kan have mange fordele, kan det også være en udfordring at implementere og bruge den på den rigtige måde. Her kan et samarbejde med Logos Consult give god mening for din virksomhed, da deres team af konsulenter kan sikre en glat overgang, når I skal implementere Microsoft Dynamics 365 Business Central, også kendt som NAV eller Navision.

Hvad er en ERP-løsning?

ERP står for Enterprise Resource Planning. Det er en software, der integrerer de fleste af virksomhedens forretningsprocesser. Dette kan f.eks. være indkøb, produktion, salg og lagerstyring. En ERP-løsning sikrer desuden en bedre kommunikation mellem afdelingerne i virksomheden, da alle informationer er samlet i én database.

Overvejelser skal du gøre dig først

Før du enten skifter eller køber softwaren, skal du først overveje, hvilken type software, der passer bedst til din virksomhed. Der findes nemlig flere forskellige typer af ERP-systemer på markedet, og de har alle deres fordele og ulemper. Nogle af de mest populære typer af ERP-systemer er SAP Business One, Microsoft Dynamics 365 Business Central (NAV) og Oracle E-Business Suite. Alle disse systemer har deres styrker og svagheder, og det er derfor vigtigt at undersøge dem grundigt, inden man beslutter sig for én af dem. Her kan det være praktisk at få rådgivning af en ekstern konsulent, som har viden om alle de forskellige systemer.

Implementering af ERP-systemet – succeskriterier og faldgruber

ERP-systemer er store og komplekse systemer, der indeholder mange forskellige funktioner og moduler. Der er mange succeskriterier for en vellykket implementation af et ERP-system, men nogle af de vigtigste er:

1) At have en plan for hvordan systemet skal implementeres og sørge for, at alle parter (virksomhedens ledelse, medarbejdere, IT-afdelingen m.fl.) er enige om planen.

2) Sørge for at have de rette ressourcer til rådighed – både interne ressourcer (medarbejdere med kompetencer indenfor ERP-systemer) og eksterne ressourcer (leverandører, konsulenter, partnere).

3) Sørge for at teste systemet grundigt inden det tages i brug i den virkelige verden. Dette gælder både tekniske tests (at systemet kan håndtere de mængder af data, det vil blive udsat for) samt funktionelle tests (at alle funktioner virker som de skal).

4) Have fokus på forandringsledelse, altså hvordan man håndterer ændringer i organisationen eller virksomheden som følge af implementeringen af et nyt ERP-system. Dette omfatter fx træning af medarbejderne i hvordan systemet fungerer.

Skriv et svar