Arkiver

Sponsoreret indhold

Bedste seng – Test, analyse og gennemgang af 3 gode senge

At vælge den rigtige seng til dine behov, kan føles som en uoverskuelig opgave. Der er mange forskellige senge på markedet, og hvordan vælger man egentlig den rette?

I denne senge test kan du læse om, hvordan du vælger den bedste seng til dine behov, og samtidig se hvilke senge vi mener, er blandt de tre bedste netop nu.

Hvordan vælger jeg en seng?

Der er flere ting du bør overveje, når du skal vælge din nye seng. Det første du skal tage hensyn til, er om du lider af nogen skavanker, som din bør tilpasse sig til.

Har du f.eks en dårlig ryg eller lider du af uro i benene eller halsbrand? Ved ondt i ryggen, skal du vælge en seng der giver dig den optimale støtte, mens du ved uro i benene eller halsbrand bør overveje en god elevationsseng, så du kan justere din soveposition.

Dernæst skal du tænke på dit budget. Elevationssenge er dyrere end andre typer senge, og med f.eks en kontinentalseng, kan du få samme gode støtte og liggekomfort, men til en billigere pris.

Når du har fastlagt dit budget og valgt din foretrukne sengetype, bør du kigge efter prøvetid, garantier og holdbarhed. Vælg en seng med minimum 10 års garanti på ramme og fjedre, og køb den hos en forhandler der tilbyder dig at prøve sengen i dit eget hjem, i minimum 30 dage og gerne længere.

I vores senge test kan du læse om tre gode senge, som alle har 15 eller 25 års garanti på ramme og fjedrebrud, og som du samtidig kan prøve hjemme hos dig selv, i helt op til 100 dage. Er du ikke tilfreds med dit valg, kan du sende sengen retur og få dine penge tilbage, eller du kan bytte madrasserne til en anden fasthed.

Det giver dig sikkerhed, for både en lang levetid, samt at sengen lever op til, dine behov for komfort og støtte.

Nora kontinentalseng – Bedst i test

Udviklet i samarbejde med fysioterapeuter, og testet på Good Night’s Sleep Lab i Schweiz, har denne elegante kontinentalseng AEH+ certificerede materialer, som er garant for god kvalitet.

Med hele fire komfortlag, får du tæt på optimal støtte og en utrolig behagelig liggekomfort. Nora er en eksklusiv seng i premium klassen, som med sin vendbar springmadras, tilbyder en uovertruffen komfort.

Tre lag med madrasser og 25 års garanti på ramme og fjedre

Nora består af en boxmadras i bunden med to fjedrelag, en springmadras i midten med ergonomiske pocketfjedre og en allergivenlig topmadras øverst.

Alle tre madrasser skiller sig ud på hver deres måde.

Boxmadrassen skiller sig ud ved, at have to lag med ergonomiske pocketfjedre, nemlig Silent Pocket© og Ergonomic+.

Silent Pocket© fjedrene er, som navnet antyder, ekstra lydsvage, mens Ergonomic+ fjedrene er 20 mm dybere end normale pocket fjedre, hvilket gør dem endnu mere fleksible.

I springmadrassen er et lag mere med de ergonomiske pocketfjedre Ergonomic+, som her er omkranset af et særligt Eco-Pulse skum, der forbedrer din liggekomfort, samtidig med at det er et meget åndbart materiale.

Du får en valgfri topmadras med, alt efter hvilken model af Nora sengen du vælger. Du kan vælge mellem en trykaflastende topmadras i memory skum, eller en latex topmadras med ekstra støtte.

Rammen rundt om boxmadrassen, samt alle fjedrene i de to madrasser, sælges med hele 25 års garanti. Det er din sikkerhed for, at du får en langtidsholdbar seng i premium klassen.

Ikke alene er topmadrassen allergivenlig og lavet af åndbart, naturligt materiale, den har også komfortzoner og et aktivt kølebetræk. Fjeder- og boxmadrasserne bidrager til 70% af den samlede komfort og har Eco-pulse polstring til ventilation samt Silent Pocket© teknologi til stabilitet og minimal forstyrrelse fra partneren.

Nora er en luksuriøs seng i premium klassen, og det er vores klare valg, som den bedste seng på markedet lige nu.

Produktspecifikationer:

  • Størrelser: 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm og 210×210 cm
  • Pris: 47.995,00kr
  • Vælg mellem forskellige fastheder – Medium, fast og ekstra fast
  • Udviklet i samarbejde med fysioterapeuter
  • Allergivenligt og åndbart materiale
  • Silent Pocket© teknologi minimerer forstyrrelser
  • Ergonomic+ ergonomiske pocketfjedre
  • Syv komfortzoner
  • Vendbar springmadras
  • 25 års garanti på ramme og fjedrebrud
  • Eco-Pulse postring
  • Fire komfortlag
  • Allergivenlig topmadras med vaskbart betræk
  • Bedst i test
  • NordicDream har 4,8 ud af 5 stjerner på Trustpilot
  • Væghængt sengegavl kan tilkøbes

Atlas kontinentalseng – Bedste billige seng

Hvis du søger en mere budgetvenlig mulighed uden, at gå på kompromis med kvaliteten, er Atlas kontinentalseng lige noget for dig.

Atlas har en bedømmelse på 4,6 stjerner fra tidligere købere, hvilket gør den til en af de bedste senge på markedet i denne prisklasse.

Selvom det er en billig seng, så kan du stadig vælge to forskellige fastheder til madrassen, så den passer til både dig og din partner. Du kan vælge mellem medium og fast eller betale en smule mere for ekstra støtte i form af ekstra fast.

Madrassen har desuden syv komfortzoner, som er tilpasset til at give din krop den korrekte støtte. Zonerne yder ekstra støtte der hvor der er brug for det, og mindre støtte der hvor din krop skal synke længere ned.

Med den medfølgende latex topmadras, får du en yderst komfortabel seng til prisen. Du kan dog også, hvsi du er overbesvist om topmadrassens kvalitet, vælge at opgradere denne til en Polar eller en Mayan.

Begge to er fremstillet med latex, som er et meget åndbart materiale, der gør det til en ventilerende topmadras.

100 dage til at prøve sengen derhjemme

Trods den billige pris, får du stadig mulighed for, at prøve sengen i dit eget hjem i op til 100 dage. Det tyder på, at Bedre Nætter stoler på deres produkt.

Du får desuden også, 15 års garanti på ramme og fjedre med i købet, samt gratis levering.

Der er ingen tvivl hos os, Atlas er den bedste seng til prisen, i denne senge test.

Produktspecifikationer:

  • Syv komfortzoner
  • Ergonomiske pocketfjedre
  • Behagelig topmadras øverst med vaskbart betræk
  • 15 års garanti på ramme og fjedre
  • Bedre Nætter har 4,6 ud af 5 stjerner på Trustpilot
  • Ramme i massivt svensk fyrretræ
  • Vendbar springmadras
  • Bedste seng til prisen
  • Vælg mellem forskellige fastheder

Ragna elevationsseng – Bedste elevationsseng

Denne seng er en perfekt kombination af stil, komfort og funktionalitet. Den justerbare base, der drives af en stærk og stille Okin-motor, giver dig mulighed for at tilpasse din søvnoplevelse til perfektion.

Det er den perfekte seng for dig der ønsker, at kunne justere din soveposition, eller for dig der kan lide, at læse eller se tv i sengen.

Med hele 25 års garanti på ramme og fjedre, samt 5 års garanti på motoren, er du sikret en god seng, i mange år frem.

De justerbare lameller sørger for, at du selv kan indstille sengen til dit behov, hvilket især er en fordel, hvis det ændrer sig i løbet af årene.

Trykaflastende topmadras og trådløs fjernbetjening

Med en medfølgende trykaflastende topmadras i memory skum, er du sikret en blød seng, med en behagelig topmadras øverst.

Vælger du i stedet en latex topmadras, får du en mere kølende og fast seng, som mange foretrækker. Latex er især kendt for sin optimale støtte og åndbarhed.

Du kan nemt ændre på sengens positioner, ved hjælp af en trådløs fjernbetjening, der nem at betjene.

Ragna elevationsseng er vores valg som den bedste seng i elevationsklassen.

Produktspecifikationer:

  • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 90 x 210 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm og 210 x 210 cm
  • Farver: Lysegrå, Dyb Blå, Antracit, Sand
  • Vælg mellem forskellige fastheder
  • Syv komfortzoner
  • Ergonomiske pocketfjedre
  • 25 års garanti på ramme og fjedre
  • 5 års garanti på motor
  • Behagelig topmadras i enten latex eller memory skum med vaskbart betræk
  • Trådløs fjernbetjening
  • Okin motor
  • Vendbar springmadras
  • Bedste seng i elevationsklassen
  • NordicDreamhar 4,8 ud af 5 stjerner på Trustpilot

Hvilken seng er bedst for mig

At vælge den bedste seng til dine specifikke søvnbehov kan virke som en udfordrende opgave, men det behøver det ikke at være. Når du foretager et sengekøb, er det vigtigt at overveje både komfort og støtte.

Dette er vores anbefalinger:

  1. Nora kontinentalseng (Bedste seng)
  2. Atlas kontinentalseng (Bedste seng til prisen)
  3. Ragna elevationsseng (Bedste seng i elevationsklassen)

De bedste senge i test er dem, der giver optimal støtte og sikrer dig en god nattesøvn, hvor du vågner frisk og udhvilet.

Tag hensyn til de forskellige fastheder af madrasserne. Hvis du er en side-sover, kan en blød seng give den rette støtte til dine skuldre og hofter. For ryg- og mavesovere kan en fastere madras tilbyde bedre rygjustering.

En anden faktor du bør overveje i dit valg af ny seng er prisen. De bedste senge til prisen er ikke nødvendigvis de dyreste. En god seng er en, der passer til dit budget og opfylder dine komfort- og støttebehov.

Til sidst må du ikke glemme at tage højde for sengens størrelse. Hvis du er høj eller kan lide at strække dig ud, kan en større seng være mere behagelig. Hvis du deler seng med en partner, skal der også være nok plads til, at I begge kan sove komfortabelt.

Hvad koster en god seng?

Prisen på en god seng kan variere meget afhængigt af flere faktorer, men finder du en god seng på tilbud, koster den ofte omkring 15.000 – 30.000 kr.

Kig efter senge med gode anmeldelser på Trustpilot, hvilket indikerer stor tilfredshed hos tidligere købere.

Husk, at en god seng er en investering i god søvn, hvilket er vigtigt for dit helbred og velvære.

Hvor skal jeg købe en ny seng henne?

Her er fire steder du kan overveje:

  1. Møbelbutikker: De tilbyder typisk et bredt udvalg af senge, herunder dem med trykaflastende topmadrasser og pocket fjedre. Du kan teste sengene personligt, hvilket er en fordel.
  2. Online forhandlere: Mange online butikker giver detaljerede beskrivelser og anmeldelser. Du kan finde senge med memory skum, latex topmadrasser eller ventilerende topmadrasser.
  3. Specialiserede sengebutikker: Disse butikker fokuserer udelukkende på senge og har ofte et bredere udvalg af muligheder, herunder dem med fem komfortzoner eller syv komfortzoner.
  4. Direkte fra producenten: Ved at købe direkte kan du muligvis tilpasse sengen efter dine ønsker, såsom at tilføje et ekstra lag af memory skum eller vælge en bestemt type topmadras.

Hvor længe holder en ny seng?

En ny seng kan holde i mange år, afhængigt af kvaliteten og vedligeholdelsen.

Levetiden af din nye seng, afhænger i høj grad, af materialerne og kvaliteten af dens konstruktion. Materialer af høj kvalitet med solid konstruktion, kan give dig en seng, der holder i 7 til 13 år, eller endnu længere. Men det handler ikke kun om selve sengen – dine brugsvaner spiller også en væsentlig rolle.

Faktisk kan den måde, du bruger og vedligeholder din seng, have en betydelig indvirkning på dens levetid.

Det er tilrådeligt, at dreje eller vende din madras hver sjette måned for, at sikre ensartet slid. Hvis du ignorerer dette, vil din madras sandsynligvis udvikle fordybninger og bløde områder, hvilket fører til ubehag og reducerer dens levetid.

Det er også vigtigt, at bruge en madrasbeskytter for, at beskytte den mod spild og pletter, der kan nedbryde materialerne.

En anden faktor, der påvirker hvor længe din seng holder, er din kropsvægt. Senge brugt af tungere personer har tendens til, at blive hurtigere slidt end dem, der bruges af lettere personer. Dette skyldes, at mere vægt sætter mere pres på sengen, hvilket får den til at nedbrydes hurtigere.

Kvaliteten af sengerammen er afgørende. En svag eller dårligt lavet ramme, kan få din madras til at synke, hvilket reducerer dens levetid.

Kan jeg skifte madras i stedet for at købe en komplet seng?

Selvom det kan virke mere omkostningseffektivt, at blot udskifte madrassen i stedet for, at købe en komplet seng, er der flere faktorer, du bør overveje først.

Her er nogle vigtige punkter at huske på:

  1. Kompatibilitet: Ikke alle madrasser er kompatible med alle sengerammer. Det er vigtigt at sikre, at den madras, du overvejer, passer perfekt på din eksisterende sengeramme.
  2. Komfort og støtte: En madras alene giver ikke nødvendigvis det optimale niveau af komfort og støtte. Sengerammen spiller en afgørende rolle i den henseende. Hvis din nuværende sengeramme allerede er slidt eller ikke tilbyder den rette støtte, vil en ny madras ikke løse problemet.
  3. Holdbarhed: Levetiden for en madras og en sengeramme kan være forskellig. Hvis din sengeramme er betydeligt ældre end en ny madras, kan den måske ikke vare lige så længe som den nye madras, hvilket kræver endnu et køb før forventet.
  4. Æstetik: Til sidst skal du overveje det æstetiske aspekt. En madras og sengeramme der ikke passer sammen ser ikke godt ud og kan påvirke den samlede indretning af dit soveværelse.

Skal jeg vælge en kontinentalseng eller en elevationsseng?

Begge typer senge har deres unikke funktioner og fordele, og din beslutning bør baseres på, hvad der passer dig bedst.

En kontinentalseng består typisk af tre lag – en topmadras, en springmadras og en boxmadras. Dette flerlagsdesign giver et højt niveau af komfort og støtte, hvilket gør det til et populært valg for dem, der foretrækker en mere traditionel seng.

En elevationsseng en anden form for fleksibilitet og komfort. Med muligheden for at justere hoved- og fodsektionerne kan du tilpasse din soveposition efter dine behov. Dette kan være særligt gavnligt, hvis du lider af problemer som rygsmerter, sure opstød eller snorken. Derudover er det et glimrende valg, hvis du nyder at læse, se fjernsyn eller arbejde på din bærbare computer i sengen.

Hvis jeg har dårlig ryg, hvilken seng skal jeg så vælge?

Hvis du har dårlig ryg, anbefales det at vælge en seng, der er designet til at give optimal støtte og komfort til ryggen.

En kontinentalseng eller en elevationsseng kan være gode valg.

Det er også vigtigt, at vælge den rette fasthed til madrassen, da en medium eller fast madras normalt er bedst for personer med rygproblemer.

Husk at konsultere en fagperson for at få rådgivning, der passer til dine specifikke behov.

Her er fire ting du bør overveje:

  1. Fasthed: En seng, der er for blød, kan ikke give tilstrækkelig støtte, hvilket kan føre til muskelbelastning og ubehag. På den anden side kan en seng, der er for fast, forårsage trykpunkter, hvilket fører til ubehag og forstyrret søvn. Find en seng, der giver en god balance mellem støtte og komfort.
  2. Materiale: Forskellige materialer som memory skum, latex og springmadrasser kan påvirke, hvordan en seng støtter din ryg. Memory skum og latex madrasser kan tilpasse sig din krop og give målrettet støtte, mens springmadrasser måske tilbyder mere generel støtte.
  3. Justerbarhed: Elevationssenge kan være et godt valg, hvis du lider af kroniske rygsmerter. Du kan justere sengens position for at lindre trykket på din ryg, hvilket kan hjælpe dig med at sove mere behageligt.
  4. Personlig præference: I sidste ende er den bedste seng for dig en, der føles behagelig og støttende. Prøv forskellige senge og se, hvilken der føles bedst.

Hvad er forskellen mellem memory skum og latex?

Memory skum, også kendt som viskoelastisk skum, er særligt kendt for sine formningsegenskaber. Det reagerer på din krops varme samt tryk, og tilpasser sig din unikke form.

Dette giver en personlig støtte og kan hjælpe med at lindre trykpunkter, hvilket gør det til et godt valg, hvis du er tilbøjelig til smerter og ubehag. Det er dog værd at bemærke, at memory skum har tendens til at holde på varmen, hvilket måske ikke er ideelt, hvis du har tendens til at svede om natten.

Latex er et naturligt materiale, der stammer fra saften af gummitræer. Det er kendt for sin modstandsdygtighed og holdbarhed.

I modsætning til memory foam former det sig ikke så tæt efter din krop. I stedet tilbyder det en mere generel støtte og har tendens til at være fastere. En af de vigtigste fordele ved latex er dets naturlige åndbarhed, som kan hjælpe med at regulere din kropstemperatur i løbet af natten.

Hvad angår levetid, holder latex generelt længere end memory foam. Dog er memory foam ofte billigere, så det kan være et bedre valg, hvis du har et stramt budget.

Er komfortzoner vigtige?

Komfortzoner er specifikke områder på en madras, der er designet til at give varierende niveauer af støtte til forskellige dele af din krop.

  1. Rygstøtte: Komfortzoner hjælper med at opretholde den naturlige kurve i din rygsøjle. Dette reducerer risikoen for at vågne op med rygsmerter eller stivhed.
  2. Trykaflastning: De tilbyder mere støtte, hvor du vejer mest, såsom dine hofter og skuldre. Dette fordeler jævnt din vægt på tværs af madrassen og lindrer trykpunkter.
  3. Forbedret blodcirkulation: Ved at reducere trykket på din krop tillader komfortzoner bedre blodcirkulation. Dette kan forhindre følelsesløshed og prikken i dine lemmer.
  4. Reduceret bevægelsesoverførsel: Hvis du deler din seng, kan komfortzoner hjælpe med at minimere den bevægelse, du mærker, når din partner bevæger sig eller står op af sengen.

Valg af en madras med veldefinerede komfortzoner, kan markant forbedre din søvnkvalitet. Det er dog vigtigt at huske, at individuelle præferencer varierer. Det, der er behageligt for én person, er måske ikke behageligt for en anden.

Det er derfor vigtigt at prøve forskellige madrasser for at finde den, der føles bedst for dig.

Skal jeg vælge fem komfortzoner eller syv komfortzoner

Hver mulighed tilbyder forskellige fordele, og det rigtige valg afhænger af dine personlige søvnbehov.

Fem komfortzoner giver ofte tilstrækkelig støtte til de fleste mennesker. De inkluderer typisk zoner til dit hoved, skuldre, lænd, hofter og ben. Dett

e design kan hjælpe med at reducere trykpunkter, justere din rygsøjle og sikre en behagelig søvn.

Hvis du sover på ryggen eller maven, eller hvis du sjældent oplever ubehag under søvn, kan en madras med fem zoner være alt, hvad du har brug for.

En madras med syv zoner giver to ekstra områder med støtte. Disse ekstra zoner er normalt rettet mod nakken og knæene og giver forbedret trykaflastning i disse områder.

Denne type madras kan være gavnlig, hvis du sover på siden, har specifikke smertepunkter eller har brug for ekstra støtte.

Husk dog, at flere zoner ikke nødvendigvis betyder en bedre søvn. Det handler om, hvordan madrassen passer til din krop og søvnvaner. Du skal overveje din sædvanlige soveposition, kropsvægt og eventuelle specifikke områder med ubehag.

Hvis det er muligt, så prøv begge typer madrasser, før du træffer et valg. Lyt til din krop og vælg den, der giver dig den bedste søvnkvalitet.

Hvad er pocket fjedre?

Pocket fjedre er en type fjedre, der bruges i madrasser. De er individuelt indkapslet i små poser, hvilket giver en bedre støtte og komfort, samt forlænger deres levetid.

Her er fire væsentlige faktorer, du bør forstå om pocket-fjedre:

  1. Individuel komfort: Hver pocket fjeder i en madras arbejder uafhængigt af hinanden, hvilket betyder, at din vægt vil blive jævnt fordelt. Dette vil lindre trykpunkter og give skræddersyet støtte til din krop.
  2. Bevægelsesisolering: Hvis du deler din seng med en partner, er pocket fjedre særligt gavnlige. Når den ene person bevæger sig eller står op af sengen, vil det ikke forstyrre den anden person, hvilket sikrer en uforstyrret nattesøvn for begge.
  3. Holdbarhed: Madrasser med pocket fjedre har typisk længere levetid end madrasser andre typer fjedre. Pocket fjedre er robuste og modstandsdygtige, og de bevarer deres form over tid. Det betyder, at de vil tilbyde optimal støtte i mange år.
  4. Luftcirkulation: Designet af en pocket fjedermadras tillader god luftcirkulation, hvilket holder dig kølig under din søvn. Hullerne mellem fjedrene skaber en godt ventileret madras, der forhindrer overophedning.

Hvilken størrelse skal min seng have?

Sengens størrelse bør passe til den plads, der er tilgængelig på dit soveværelse, dine sovevaner samt din kropsstørrelse og sovestillinger.

Hvis du er single og bor i en lille lejlighed, kan en enkelt- eller halvandenmandsseng være mest passende for dig. Disse senge er kompakte, men giver tilstrækkelig plads til en behagelig søvn.

Til par anbefales en dobbelt- eller kingsize seng. Dobbeltsenge, der måler 160-180 cm i bredden, tilbyder rigelig plads til to voksne. Kingsize senge måler helt op til 220 cm i bredden og ideelle til par, der har brug for mere personlig soveplads.

Men husk, at du skal have et stort soveværelse for, at rumme denne seng uden at få pladsen til at føles trang.

Hvor lang tid tager det at vænne sig til en ny seng?

Når du skifter til en ny seng, kan det tage op til en måned at vænne sig helt til den. Denne tilpasningsperiode er helt normal og varierer fra person til person.

  1. Din tidligere madras: Hvis du har haft din gamle seng i lang tid, har din krop tilpasset sig dens specifikke komfort- og støtteniveauer. Den vil have brug for tid til at tilpasse sig den nye.
  2. Forskelle i madrastype: Jo større forskellen er mellem din gamle og nye seng (f.eks. fra en springmadras til en memory skum madras), desto længere kan tilpasningsperioden være.
  3. Dine søvnvaner: Din soveposition og rutine kan også påvirke, hvor hurtigt du tilpasser dig. Dem med en fast rutine tilpasser sig ofte hurtigere.
  4. Helbredsproblemer: Visse helbredsproblemer, som f.eks. rygsmerter eller gigt, kan forlænge tilpasningsperioden, da din krop skal finde den mest behagelige position.

Hvis du stadig føler dig ubehagelig efter en måned, kan det være et tegn på, at sengen ikke er den rette for dig.

Skriv et svar