Arkiver

BusinessEventsFintechNyheder

Dansk sparegris skal på den store scene i New York

Mændene bag det danske startup Ernit præsenterer i denne uge deres bud på fremtidens sparegris foran mere end 500 potentielle investorer i mulighedernes land.

Der var engang, hvor ungerne måtte hive hammeren frem for at få det keramiske øf-dyr på hylden til at give slip på pengene. Siden er evolutionen gået hurtigt for den velkendte sparegris.

I dag står det danske startup Ernit i skrivende stund på den anden side af Atlanten med et af fremtidens bud på, hvordan børn skal spare sammen til næste fodbold, dukke eller computerspil. Det skal de med en sparegris, der kan modtage penge fra forældre og andre velgørere via en app.

Samtidig kan børnene sætte et mål for, hvor meget de skal spare op og nemt følge med i, hvor langt de er fra målet. Grisens potentiale er så stort, at Ernit sammen med kun ni andre virksomheder er blevet udvalgt af amerikanske Techstars til at præsentere deres produkt til den næste Demo Day.

Det sker foran mere end 500 potentielle investorer i New York den 15. september.

To års arbejde på tre måneder

”Fysiske penge forsvinder, og selv om digitale penge gør mange ting lettere, så bliver det også sværere for børn at forstå penges værdi. Den opgave løser vi,” siger administrerende direktør, Søren Nielsen.

Den store præsentation er sidste step i Techstars eftertragtede accelerator-programmer, som Ernit sammen med de ni andre virksomheder har deltaget i.

Søren Nielsen og hans to kollegaer, der står bag det danske startup, har derfor tilbragt sommeren i USA for at ”lave to års arbejde på tre måneder”, som direktøren udtrykker det.

”Vi har lært utrolig meget af vores fantastiske mentorer og haft møder med alle fra Amazon og Google til Microsoft og ikke mindst Barclays, som vi netop er ved at indgå en investeringsaftale med,” siger Søren Nielsen.

Det begyndte med et kickstart

Ernit, der så dagens lys sidste år, fandt sin første store succes på crowdfunding-siden Kickstarter, hvor virksomheden hentede en halv million kroner.

Søren Nielsen og co. har siden modtaget investeringer fra Innovationsfonden og nu også Techstar.

Skriv et svar