Arkiver

EventsHardwareIværksætterprisenNyheder

Vinderen af Danish Tech Challenge vil forene verden via bedre fibernet

vinderen

Det tredje Danish Tech Challenge Award Show er netop afholdt, og vinderen af Danish Tech Challenge og modtageren af Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner gik til en virksomhed, der vil være med til at levere den globale verdens livseleksir.

Uden internet føler vi os handicappede, og med dårlig internetforbindelse kan mange blive en smule agressive. En god internetforbindelse er en af den moderne og globale verdens vigtigste ingredienser. Vinderen af Industriens Fond og Scion DTU‘s Danish Tech Challenge 2016 kommer med en ingrediens, de  hævder at være bedre end de fleste.

De har nemlig udviklet et fibernet, som skal være næste generation af “Fiber-to-the-Home Solutions”, og hedder Bifrost. Udover at være vinderen af det fire måneders intensive iværksætterprogram Danish Tech Challenge kunne de også gå hjem med Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.00 kroner.

Mere end en 37 timers arbejdsuge

“Nu kommer det næsten til at lyde som en takketale til Oscars, men jeg vil faktisk gerne sige tak til min familie. For det er altså mere end en 37 timers arbejdsuge at være iværksætter,” sagde Jesper Bevensee Jensen, da han fik overrakt prisen til Danish Tech Challenge Awards torsdag.

Han lagde tidligere på eftermiddagen salen ned med en lille joke adresseret til Kronprins Frederik, der sad med blandt publikum. Jesper Bevensee Jensen sagde nemlig, at Bifrosts fibernetløsning er så stabil, at han godt ville turde lade sin mor holde en nytårstale over nettet med henvisning til Dronning Margrethes nytårstale, hvilken mange ikke kunne se i år.

Høre mere om Bifrosts fibernet her:

Sidste års vinder: “Brug pengene hurtigt og fornuftigt”

Sidste års vinder af Danish Tech Challenge og Industriens Fonds Iværksætterpris var medicovirksomheden MedTrace. Virksomheden har udviklet et apparat, der kan producere et sporstof, der kan afsløre blodets gennemstrømning gennem vævet rundt omkring i kroppen, som man derved kan diagnosticere kritiske sygdomme.

“At være med i Danish Tech Challenge betød, at vi fik vi struktur på vores startupforløb og lærte at udvikle os kommercielt. Som vinder af Danish Tech Challenge fik vi en masse opmærksomhed og selvtillid og ikke mindst en halv million kroner,” siger CEO i MedTace, Martin Stenfeldt.

Pengene brugte de på at lave vurderinger af nye markeder, og siden sidste år har de fået lavet en fuld funktionel teknisk prototype, øget markedsværdien og fået flere patenter. Et godt råd til dette års vinder er at bruge pengene hurtigt:

“I får nogle penge, som I ikke har budgetteret med. Tænk stort og ambitiøst. Vores motto er at brænde pengene af så hurtigt så muligt, sådan vi ikke går og fedter og er nærige, for så kommer man ikke nogen vegne,” siger Martin Stenfeldt.

Startupvirksomheder skal blive vækstvirksomheder

Det var Kronprins Frederik, der overrakte iværksætterprisen til Bifrost. Til awardshowet var der også besøg af erhvervsminister Brian Mikkelsen fra Det Konservative Folkeparti.

“Udviklingen går hurtigere i landene omkring os. Derfor er Danish Tech Challenge vigtig. Vi har i Danmark ikke kæmpe vækstvirksomheder, men det er der forhåbentlig nogle af jer, der kan blive,” sagde Brian Mikkelsen.

Han understregede, at ny teknologi er en vigtig del af det nye regeringsgrundlag, og at Erhvervsministeriet lancerer et nyt iværksætterpanel, der skal hjælpe små virksomheder med at udvikle sig og vokse sig store. Det panel behøver man nu ikke vente på, hvis man støtte startupmiljøet.

Du kan hjælpe startupmiljøet lige nu, sagde Scion DTU’s administrerende direktør, Steen Donner. Han opfordrede ganske enkelt til, at alle gæsterne til Danish Tech Challenge Award Show i Marketenderiet i Valby skulle gå ud og købe startupvirksomhedernes produkter for at støtte dem.

Skriv et svar