Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

IværksætterlivUdland

Køkkenhacker: Find en lokal samarbejdspartner, når du skalerer

Jeppe Christensen, Reform, New York, Skalering, Ekspansion

Startuppet, der hacker IKEAs køkkener med add ons, begyndte sidste år at etablere sig i New York. Nu rykker stifteren selv derover efter at have testet vandene.

Der er noget dragende over landet. Mulighederne, at du er din egen lykkes smed. Mange startups drømmer om at skalere til USA, men ikke alle får det gjort, og ikke alle bliver succesfulde. Nogle gange må man også bare stoppe med at drømme og forsøge sig. Det har stifteren bag køkkenstartuppet Reform nu gjort.

Læs også: Millioninvestering til startuppet der hackede IKEA

Jeppe Christensen stiftede i 2014 Reform sammen med Michael Andersen, og de fik sidste forår en større investering på én million dollars. Nogle af disse penge blev lagt til side til at ekspandere til Nordamerika. Hurtigt stiftede de et kontor i New York og ansatte en lokalkendt, som har stået for at sætte lokalproduktionen op. Og det har været uundværligt, fortæller Jeppe Christensen.

”Selvom vi er en onlinevirksomhed, sælger vi fysiske produkter. I udgangspunktet var udfordringen at shippe fra Europa til USA, men det løste vi ved at oprette et kontor i New York. Derfra har vi solgt køkkener i et halvt års tid, og vi oplever stor efterspørgsel. Vores lokale ansatte har gjort det nemmere for os at navigere i et nyt marked,” siger han.

En helt ny kundegruppe

Reform tilbyder add ons til IKEA-køkkener. Delene finder man online, og derfor har Reform indtil nu kørt uden showroom, da IKEA selv fint sørger for den del. Men ud over kontoret i New York har Reform nu underskrevet på et showroom, og nu er tiden kommet til for alvor at springe ud i det. Processen har været lang, men sådan skal det også være.

”Ligesom med alt andet vi gør, så startede hele processen for lidt over et år siden. Jeg rejste frem og tilbage en fire gange sidste år og undersøgte markedet. Og der fandt jeg ud af, at der er et kæmpe potentiale. Det er nemlig helt anderledes end den forretning, vi kører nu,” fortæller Jeppe Christensen.

Indretning foregår nemlig her i høj grad gennem indretningsarkitekter, og det åbnede op for nye muligheder for startuppet.

”Der findes måske 25.000-30.000 indretningsarkitekter her, som vi skal have fat i. Derfor skal vi nu lave mere opsøgende salg rettet mod dem, hvor vi i Danmark er mere henvendt til Hr. og Fru. Danmark. Så vi skal lave flere events og partnerskaber,” siger Jeppe Christensen. Reform har allerede i deres showroom lavet samarbejder med et større gulvfirma og andre skandinaviske designvirksomheder, som ønsker at udstille i det 400 kvm store lokale, som skal være en slags nordisk klynge for design.

Fuld automatisering og et blik mod VR

I løbet af året skal virksomheden også fokusere endnu mere på deres online tilstedeværelse. Det skal være en mere fuldautomatiseret proces at bestille over hjemmesiden, hvor Reform også vil udvide med personlig rådgivning ved hver bestilling, så man ikke kommer til at bestille forkerte mål eller hængsler i den forkerte side.

”Teknologien kan hjælpe os til at gøre det mere simpelt. På sigt kunne vi også være interesserede i virtual reality. Om fem år tror jeg ikke, det er unormalt at se sit køkken igennem på VR, inden man køber det. Det er en dyr investering, og IKEA er begyndt at se på mulighederne her, så vi er klart opmærksomme,” fortæller Jeppe Christensen.

Reform: “Få prøvet det af”

Men først og fremmest skal de have skaleringen til at lykkes. Og stifteren er fortrøstningsfuld.

”På mine ture derover sidste år fik jeg overtalt mig selv. Jeg kunne mærke, at der var noget. Jeg skal ikke sige, det er nemt at etablere sig i USA, men man skal heller ikke gøre det sværere end det er. Det er ikke umuligt at få et greencard, hvis man sætter tid og penge af til det,” siger han.

Hans råd til andre, som også tænker på USA, er at gøre det.

”Prøv landet af. Ophold dig der lidt og lær folk at kende. Alliér dig med en lokalkendt, som kan blive din partner der, for markeder er bare forskellige. Personen skal du kunne stole på, det er jo dit barn, du overlader til dem. Men det handler om, at få det prøvet af,” siger han.

Skriv et svar