Arkiver

Nyheder

123-newjob – hurtige og nemme jobansøgninger

Forestil dig at du kan skrive en jobansøgning på kun 5 min. Forestil dig over 60 millioner kombinationer af forskellige ansøgninger og forestil dig at du kan personliggøre den så den næsten er helt færdig. Det er det som den nye danske startup 123-newjob forsøger at bevise med deres nye webtjenste. Trendsonline.dk har gennem iværksætterdebatten Amino.dk fundet frem til 123-newjob, og som det første medie, fået lov til at interviewe Kim Boldig om dette super spændende projekt. Vi har fået en aftale i stand med Kim, der er bosat i Spanien og har sat aftenen af til et interview.

Trendsonline.dk: Inden vi starter med interviewet, så vil jeg lige fortælle dig her i Danmark regner det, hvordan er vejret og livet i Spanien
123-newjob: Vejret er super dejligt og vi nærmer os snart den bedste periode på året syntes jeg, rent vejrmæssigt. Sommeren kan godt være hård at komme igennem, hvor temperaturen nemt når over 40 grader. Jeg bor ca. 25 km fra Malaga i en lille by der hedder Fuengirola, jeg bor her sammen med min kone og tre børn.

Trendsonline.dk: Hvorfor har du valgt at bo i Fuengirola?:
123-newjob: Jeg kan godt lide Fuengirola og før vi bosatte os her ejede vi en irsk pub på Kreta. Men da vi først var kommet til Fuengirola og det er snart 3 år siden, har vi ikke villet flyttet. Kim fortsætter: Vi er her ikke på grund af skattetrykket, men det er bare som om alting er nemmere hernede, og med internettets muligheder, kan man styre alt fra Spanien, uanset om det er mine samarbejdspartnere i Lituauen eller nu dig der interviewer mig til Trendsonline.dk

Trendsonline.dk: Hvordan fik du ideen?
123-newjob: Det er en idé jeg har gået og rodet med de sidste mange år. Som mange, så har jeg taget den frem og puttet den tilbage i skuffen igen.
Men fra ca. et år siden blev der lagt meget fokus på ideen. Jeg gik i gang med en beskrivelse, der kortlagde hvordan jeg skulle komme fra A-B. De næste mange måneder blev brugt til research. Jeg tror jeg har været gennem hele internettet, på kryds og tværs, uden at finde noget der bare minder om min idé. Jeg tilmeldte mig på rigtig mange jobportaler i mange store lande, men kunne stadig ikke finde noget. Det gav mig tro på, at jeg havde fat i noget rigtigt. Herefter fik jeg hurtigt fat i en programmør der også kunne se det spændende i idéen. Her var det meget vigtigt for mig, at det ikke bare var en der kunne tage mig fra A-B, men også en programmør der kunne komme med forslag om alternative løsningsmuligheder.

Trendsonline.dk: Hvad er 123-newjob?
123-newjob: Det er en webtjeneste folk kan bruge til at lave ansøgninger. Nogle kan bruge vores resultat direkte som det er, med få ændringer, andre bruger det som fundament til en rigtig god ansøgning. Webtjenesten skulle ikke virke for avanceret og helst lige til for alle. Vi ville gerne have at både personer der normalt ikke er gode til at formulere sig skrifligt eller skrive ansøgninger og akademikere skulle kunne bruge systemet på lige fod. Jeg synes det er synd, at der er nogle mennesker, der ikke kan skrive en ordentlig ansøgning, og dermed har mindre chance for at få drømmejobbet. Det er det jeg gerne vil lave om på. Vores system har i øjeblikket 60 millioner forskellige kombinationer pr. sprog, og med nogle få ændringer på systemet kan vi komme op på en kvart milliard kombinationer. Når man bruger systemet har man undervejs mulighed for at tilpasse ansøgningen direkte i selve webtjenesten: F.eks. hvis man har set et job et bestemt sted, så kan man tilføje det i ansøgningen. Når man er færdig kan man downloade den og gøre den endnu mere unik.

Trendsonline.dk: Systemet lyder lidt kontroversielt, har du ikke mødt skepsis?
123-newjob: Jo, mange har været meget skeptiske i starten. Men når jeg først har vist dem hvordan systemet fungerer, får de virkelig en aha oplevelse. Men jeg ser meget systemet som hjælp til en god ansøgning og hvis jeg kan være med til at hjælpe nogen med at komme til samtale, så er missionen lykkedes. Kim holder en kort pause og man kan virkelig høre han smiler gennem Skype forbindelse, og fortsætter: Ja, og vi har faktisk allerede flere der har skrevet til os og sagt tak fordi de nu kan skrive en god ansøgning og en del der er kommet til samtale på baggrund af vores system.

Trendsonline.dk: Hvordan er forretningsmodellen?
123-newjob: Vi har overvejet meget hvordan det skulle fungere, i starten overvejede vi en pris pr. ansøgning. Men det ville betyde hvis man var uden job så kunne man blive “straffet” hvis man skulle sende mange ansøgninger ud. Vi var i dialog med en kendt international iværksætter og han rådede os til at lave et månedligt abonnement i stedet for, dette er i dag ændret så vi har en fast månedlig pris. Vi snakkede meget frem og tilbage om hvilken pris vi skulle lande på. Det vi kom frem til var 99 kr. pr. måned, ingen binding eller lignende, du kan bruge systemet til alle de ansøgninger du ønsker. Som alle andre webtjenester overvejede vi også en light model, men kunne ikke forliges med tanken, for man kan heller ikke heller ikke købe en light revisor eller light advokat.

Trendsonline.dk: Hvad er det næste skridt?
123-newjob: Vi er på udkig efter en investor eller en samarbejdspartner som Jobindex, Monster eller lignende. De skal være med til at sikre den rigtige fremdrift. Allerhelst vil vi gerne i dialog med en større jobportal og præsentere systemet for dem. Vi er allerede i dialog med nogle investorer og fremtiden ser meget spændende og lys ud.

Du kan se en demonstration på følgende link.

Trendsonline.dk takker for samtalen med Kim fra 123-newjob. Tankerne går mod sydens sol og vi tænker på de mange succesrige danske iværksættere der bor hernede. Vi håber på, at vi snart kan skrive en mere på listen.

Skriv et svar