Arkiver

Nyheder

Update – Er Silverlight på vej i graven

Vil Microsoft begrave Silverlight og fokusere på HTML5 i stedet. Der er mange rygter om at det er på vej til at ske, om man skal tro på det eller ej er svært. Men hvis man kigger på udbredelsen af Silverlight kontra Adobe Flash, så har de stadig ikke fået tag i markedet. Trendsonline.dk har lavet en kort artikel omkring Silverlight og vi starter ud med en kort intro.

Kort intro om Silverlight
Flash har meget længe været standarden hvis man vil lave noget visuelt flot på internettet. Det er her hvor man kan udfordre øjet og virkelig være kreativ i design, animation og lyd. Disse ting er ikke muligt med tradtionel programmering som HTML, ASP eller lign. Macromedia der ejede og udviklede flash før de blev opkøbt af Adobe er de-facto standard for denne form for visuelle og kreative muligheder på internettet.

Derfor lå det også til højrebenet, at Microsoft ville komme med en teknologi, der skulle prøve at vippe Adobe af pinden og tage noget af markedet. Silverlight som Microsoft programmerings sprog hed (hedder stadig i 2010) blev meget hurtigt populært og integreationen til Microsoft .NET gjorde mulighederne uanede hvis man som programmør arbejdede i .NET miljøet.

Siden 2007 er der blevet udviklet på Silverlight og i dag er Microsoft nået til ver.4, med endnu flere muligheder. Trendsonline.dk skrev om en af mulighederne kaldet Deep Zoom, kan læses i følgende indlæg. Men det sidste stykke tid har det stået stille fra Microsoft. Der er garanteret rigtig mange udviklere ude i verden der stadig bruger det, men bruger de det også om 1 år eller 2 år? når der ikke er kommet flere opdateringer til Silverlight. Microsoft har i det stille og mellem linierne bekræftet, at deres strategi har ændret retning og fokus er nu HTML 5.

Frem med spaden og begrav Silverlight
Trendsonline.dk kan sagtens se fordelene i at skifte fra Silverlight til en mere bred HTML5 strategi. Her kommer de til at være en del af de aktører der gennem HTML5 prøver at kæmpe imod Apples dominans, og bruge den eneste rigtige cross-platform til at lave alt på, som Bob Muglia fra Microsoft udtaler sig i et interview med ZDnet. Om dette er et klogt valg, ja det er det!

Silverlight er godt, men også besværligt, det kræver et download før man kan bruge det og derfor begrænser det også udbredelsen. Adobe Flash, har i deres mange år sørget for at blive præ-installeret på alle computere og har derfor en udbredelse på langt over 90 %. Hvis Trendsonline.dk skulle rådgive Microsoft og Bill Gates til noget, så var det at virkelig grave dybt i lommerne og komme med et bud på Adobe der var stort nok til de sagde ja, hvis dette skete så ville de være tilbage i løbet. Lige nu halter de voldsomt bagefter både Facebook, Google, Apple, Twitter…

Skriv et svar