Arkiver

Nyheder

Ny viden – Dine fakturaer bliver betalt 16 dage hurtigere

Som startup er pengene utrolig vigtige. Det gælder om at have likviditet og ikke have for mange penge ude at hænge blandt kunder, der venter med at betale til sidste øjeblik og mange gange langt over tiden. I startfasen af startuppen er det derfor vigtig at det bliver en fast rutine at udfakturere på faste tidspunkter og lave en helt klar politik i forhold til rykkere mv.

Hvis der sidder nogle af vores læsere derude og bruger trykte fakturaer så er nedenstående indsigt årsagen til at skifte dem ud med elektroniske. Det går hurtigere, rykkerproceduren kan foregå automatisk og det hele kan være integreret i dit økonomisystem. Dette er måske ikke ny viden, men Trendsonline.dk har fundet ekstra guldkorn. Et amerikansk onlinefaktura system har testet 250.000 online fakturaer og dem der havde en betalknap der linkede direkte over i en betalingsgateway blev betalt hele 16 dage hurtigere. Det der blev undersøgt var enkeltheden i at betale fakturaen var enormt vigtig, jo nemmere man kunne gøre det for den enkelte kunde desto hurtigere var han også villig til at betale for ydelsen.

Indsigten er logisk når man tænker sig om og sætter sig selv i kundens sted. Så Trendsonline.dk vil derfor opfordre alle der benytter sig af elektroniske fakturaer til at få integreret en betal knap i fakturaen og hvis økonomisystemet ikke understøtter det er det om at finde et der gør eller skrive nok gange til den leverandør man benytter i dag.

Nedenfor har vi listet nogle der kan bruges:

www.freshbooks.com

www.simplyinvoice.com

www.blinksale.com

www.harvest.com

5 kommentarer

 • Jeg har brugt Blinksale til min forretning siden jeg startede for 4-5 år siden, og er mægtigt glad for det. Det er enkelt og kan kun sende fakturaer, men det er det til gengæld også ret godt til.

  Problemerne med nogle af de andre, hvertfald da jeg evaluerede dem sidst, var typisk manglende understøttelse af forskellige valuta (jeg fakturerer både DKK, Euro og USD) samt problemer med at tilpasse sig danske moms-regler.

  En anden spiller, der kunne være interessant for Trendsonline at kigge nærmere på er danske http://www.tradeshift.com – de er stadig temmeligt simple, men har en lidt alternativ indgangsvinkel til hele fakturerings-cirkus’et.

  • Hej Jakob
   Tak for kommentaren. Jeg har også kun hørt godt om Blinksale og mange nævner også den gode integration til andre webtjenester som Basecamp. Der er desværre mange tjenester som ikke understøtter forskellig valuta eller den danske krone generelt.
   Vi har kig på Tradeshift der i øjeblikket får stor ros for deres webtjeneste, super enkelt og ret genialt. Vi håber snart på at få et interview i stand med en af stifterne.

 • Hej Daniel,

  Du siger bare til – vi stiller gerne op til en snak 🙂 Vi tror selv på vigtigheden af at integrere betaling i vores faktureringsløsning. Det er noget man vil kunne se mere til her i december måned i Tradeshift. Iøvrigt mener vi at elektronisk fakturering er vejen frem for alle størrelser af virksomheder. Alt for længe har elektronisk fakturering været dyrt og besværligt og har kun givet fordele for store virksomheder og offentlige myndigheder. Det forsøger vi at lave om på i Tradeshift. Elektronisk fakturering med Tradeshift er helt gratis for alle typer af virksomheder og offentlige myndigheder. Vores strategi går bla. ud på at udnytte de netværksmekanismer som man kender fra sociale netværk. Det har betydet at Tradeshift i dag har spred sig til mere end 90 lande.

 • Hej Mikkel
  Tak for din kommentar. Jeg kan kun være enig i at det er vejen frem, jeg ved hvor hurtigt man glemmer en faktura der ikke har denne mulighed. Men hvis der er en betalingsknap eller lignende så er det piece of cake.

  Vi vil meget gerne lave et interview med jer til vores podcast. Der kommer en ny live på mandag. Men jeg tager lige fat i dig over mail

  Med venlig hilsen
  Daniel Laursen
  Trendsonline.dk

Skriv et svar