Arkiver

Nyheder

Fokus – Startupweekend – Contempo

Man møder op med massevis ideer i skuffen, de skal luftes og man skal finde ligesindede der går med de samme tanker. Det er nu der opnår synergi. Isak Nuur kom til Startupweekend med intentionen om at arbejde videre med egne ideer og finde et match blandt de andre deltagere.

Når man går på en studieretning der hvert halve år sørger for at man arbejder meget målrettet med forskellige projekter, og igennem dette op bygger en ide bank der senere kan ende ud i flyvefærdige projekter så er en weekend som Startupweekend et perfekt match
“Jeg havde forholdsvist store forventninger til SWAAR, og havde glædet mig utroligt meget til det. Jeg har i forvejen ved siden af mit studie, som produktudvikler på IT-bacheloren (AU), gang i lidt forskellige projekter, bl.a. tilknyttet Studentervæksthusets Takeoff program. Målet med weekenden var at finde et projekt og et team villigt til at arbejde på at få lanceret et produkt/service på relativt kort tid. På it-bachelor-uddannelsen har vi altid gang i mindst 2 projekter pr. kvarter (halve semestre), men vi fortsætter som regel ikke efter vi har bestået eksamen, og swaar var en mulighed for at afprøve forskellige kompetencer inden for konceptudvikling ved at – forhåbentligt – gå skridtet videre og lave et færdigt produkt der når ud til folket”, siger Isak Nuur.
“Vi greb weekenden an ved at vi den første time efter den indledende runde pitches var hektisk, og det var svært at beslutte sig for hvilket projekt man ville arbejde på. Der var en håndfuld idéer jeg så som potentielle successer og personerne bag dem virkede selvsikre og målrettet. Jeg endte dog med at vælge Culture Maps, da det var en meget lignende idé. som jeg i forvejen havde arbejdet en del på. Teamet blev ikke større end fire, hvilket var helt ok, da kompetencerne passede fint med hvad der var brug. Contempo (det nye projektnavn) består i øjeblikket af et par dataloger, to it-bachelorer og en kaospilot”, siger Isak og fortsætter.

“Mht. arbejdet over selve weekenden, føler jeg at vi greb det anderledes an, end jeg efterfølgende fik indtrykket af at man skulle. Vi brugte for lang tid på at udvikle og programmere mod et færdigt produkt, og for lidt tid på at kunne formidle konceptet. Til gengæld har vi en masse kode og de første store skridt mod et interface på smartphonen, vi tager med efter swaar”

Hvordan ser fremtiden ud
Noget er ideer og planer over en weekend noget andet er virkeligheden og den normale hverdag der kommer, her handler det om at lave planer der kan overholdet.

“Som udgangspunkt bliver Contempo realiseret, i det vi alle ser et stort potentiale og et behov for denne service, og der allerede interesse fra mulige samarbejdspartnere. Derudover er der tilknyttet kontorplads på Geekhouse. Dog har vi et møde i dag, hvor vi skal forventningsafstemme, rollefordele og planlægge den videre udvikling af Contempo”, slutter Isak Nuur.

Trendsonline.dk bud
Trendsonline.dk kan gå lide Contempos positionering ift. hvad der ellers findes af services. Contempo er til de spontane der vil finde en event meget hurtigt. Trendsonline.dk anbefaler at man går i dialog med mange samarbejdspartnere, får lavet en pitch, value prop og business case der sidder lige i skabet. Trendsonline.dk ønsker dem held og lykke og laver en opfølgende artikel om seks måneders tid.

Contempo egne ord om nuværende stadie
Contempo er en platform for events i det lokalområde man befinder sig i, i den kontekst man er i. Contempo skal være med til at gøre det let at være spontan, og formidle relevante happenings og venues efter brugernes smag og behag.

Det skal dog siges, at vi stadig er tidligt i konceptudviklingen, og at konceptet endnu kan bevæge sig en del i den ene eller den anden retning.

Teamet består af:
Nis Bjørn Jensen – http://dk.linkedin.com/pub/nis-bj%C3%B8rn-jensen/16/896/785 – @nisbjorn
Isak Nuur – http://dk.linkedin.com/in/isaknuur – @izi8000
Morten Skov Jørgensen – Mangler info (tweet @trendsonline_dk)
Esben Valløe – http://dk.linkedin.com/in/esbvall
Esben Søe – http://dk.linkedin.com/pub/esben-s%C3%B8e/23/aa1/a06

3 kommentarer

Skriv et svar