Arkiver

Nyheder

Den danske startup Spiir.dk sparer penge for 20.000 danskere

Privatøkonomi er et naturligt fokus, om du er startupper eller lønmodtager. Ole Kassow der er den ene stifter af Spiir.dk havde en vision om at det skulle blive nemmere at overskue privatøkonomien. Vi interviewede Ole i februar, det kan høres i dette podcast. De har haft den forventede fremgang og kan i dag fortælle at over 20.000 benytter deres webtjeneste.

”Vi ønsker at få et overblik over, hvad vi bruger pengene til”, siger de fleste, når de spørges om, hvad problemet med privatøkonomien er”.

20.000 har styr på deres økonomi

”Her kan vi konstatere, at vi har ramt rigtigt” udtaler Mette Reissmann. Hun er medstifter af Spiir, den nye online tjeneste, der gik i luften den 6. juni 2011 og som er gratis for alle og helt uafhængig af bankerne. ”Siden vi åbnede er der mere end 20.000, der har tilmeldt sig Spiir for at få et overblik over deres forbrug. Forbrugerne ønsker selv at tage sagen i egen hånd og få styr på deres økonomi. Det giver større frihed og bedre livskvalitet.”

”Desuden har vi en meget stor gruppe af mennesker, der faktisk allerede har rigtig godt styr på økonomien, men som er vilde med letheden, det visuelle og det mere avancerede indblik, der ligger i Spiir,” tilføjer Mette Reissmann.

Spiir.dk dækker et kæmpe behov
På bare en måned har Spiir haft en tilgang af forbrugere, der i alt har registreret og kategoriseret deres penge for mere end 10 mia. kr. Det svarer til ca. 500.000 kr. i gennemsnit pr. bruger. ”Succesen viser, at der er behov for en uvildig tjeneste som Spiir. Helt almindelige mennesker har et kæmpebehov for at kunne gennemskue deres forbrug og få et overblik over privatøkonomien,” afslutter Mette Reissmann.

Spiir fortsætter med at udvikle sin tjeneste i tæt dialog med brugerne. Senest har Spiir sendt en iPhone app på gaden, hvor det – ganske gratis – er muligt at tage billeder af sine kvitteringer, så de ikke bliver væk. Vi satser på at interviewe Ole igen og høre om succesen og hvordan fremtiden kommer til at se ud for dem.

2 kommentarer

  • Hej Morten, tak for din kommentar. Jeg er selv bruger og fan af Spiir.dk og synes det er gennemgående fantastisk. Et visuelt overblik i privatøkonomien og det er helt gratis.

    Jeg er glad for du synes om vores podcast, der er flere på vej. Hvis du har nogle forslag til hvem vi skulle interviewe så må du endelig sige til.

Skriv et svar