Arkiver

Nyheder

Mark Zuckerberg interview ved Startup School

Mark Zuckerberg om Silicon Valley. I et sjældent interview fortalte Facebook-stifteren tilbage i oktober om virksomhedens tidligste dage. Her kom han blandt andet ind på beslutningen om at tage til Silicon Valley, som han forholder sig anderledes til i dag


”Jeg vidste ingenting dengang, så jeg var nødt til at være i ’the Valley’. Hvis du er ny inden for denne verden og ikke kender noget til alt dét her, så er Silicon Valley et fantastisk sted at være. Er der meget, du ikke forstår, som der var i mit tilfælde, så kan du her få hjælp fra en masse folk…Facebook ville ikke have fungeret, hvis det ikke var for dette sted,” indrømmede den 27-årige mangemilliardær under det årlige og anerkendte Startup School-arrangement på Stanford Universitet.

Ville have foretrukket Boston
Alligevel ville Mark Zuckerberg have valgt Silicon Valley fra, hvis han kunne gå tilbage i tiden.

”For at være helt ærlig; hvis jeg vidste, hvad jeg ved nu, så ville jeg være blevet i Boston,” fortalte han og uddybede: ”Man får som ny nemt den her følelse af, at man skal være i Silicon Valley, men det er ikke det eneste sted at være. Der er dele af kulturen her (Silicon Valley), hvor jeg synes, at man stadig tænker lidt for kortsigtet, på en måde der genererer mig. Jeg havde for eksempel på et tidspunkt en samtale med Amazons Jeff Bezos, om hvordan medarbejdere i Seattle bliver på deres arbejdsplads i næsten dobbelt som lang tid som en medarbejder herude (Silicon Valley).”

Han tilføjede: ”Det er ikke nødvendigvis godt i sig selv, men hvis du er en person, der tror på, at du i dit første år lige skal finde ud af, hvad fanden det er, du laver, og at det mindst vil tage et par år til, før du har udrettet noget virkelig godt, så synes jeg, i modsætning hertil, at der hersker en kultur herude (Silicon Valley), hvor folk ikke rigtig helliger sig noget. Jeg oplever lidt, hvordan virksomheder uden for ’the Valley’ tænker mere langsigtet.”

Du kan se det fulde interview her. Delen med interview med Mark Zuckerberg starter omkring 00:43.

Hvad kom Mark Zuckerberg ellers ind på?
Om at sige nej til at sælge sin virksomhed: ”Hvis du ikke ønsker at sælge din virksomhed, så lad være at gå ind i en proces, hvor du taler om at sælge din virksomhed – som jeg gjorde. Det har nok været én af de største ledelsesmæssige fejl, jeg har begået, i løbet af Facebooks historie. Men det var en interessant begivenhed i forhold til det psykologiske aspekt. Jeg lærte meget om mit hold. Hvem der var villig til at sælge for et vist beløb, og hvem der som mig ønskede at opbygge en virksomhed ud fra et langsigtet perspektiv.”

Om at tage chancer: “Vi observerede ret tidligt, at de fleste virksomheder fejler ved at bevæge sig for langsomt og forsøge at gøre alt korrekt. De er bange for at lave fejl…men den største risiko er, hvis man ikke tager nogle chancer.”

Om udgangspunktet for Facebook: ”Vi gik aldrig ind i det her for at starte en virksomhed. Vi gjorde det, fordi vi syntes det var ’awsome’, fordi det burde eksistere, og ingen andre havde gjort det.”

Hvad kom Mark Zuckerberg ellers ind på?

Om at sige nej til at sælge sin virksomhed”: Hvis du ikke ønsker at sælge din virksomhed, så lad være at gå ind i en proces, hvor du taler om at sælge din virksomhed – som jeg gjorde. Det har nok været én af de største ledelsesmæssige fejl, jeg har begået, i løbet af Facebooks historie. Men det var en interessant begivenhed i forhold til det psykologiske aspekt. Jeg lærte meget om mit hold. Hvem der var villig til at sælge for et vist beløb, og hvem der som mig ønskede at opbygge en virksomhed ud fra et langsigtet perspektiv.”

Om at tage chancer: “Vi observerede ret tidligt, at de fleste virksomheder fejler ved at bevæge sig for langsomt og forsøge at gøre alt korrekt. De er bange for at lave fejl…men den største risiko er, hvis man ikke tager nogle chancer.”Om udgangspunktet for Facebook”

Vi gik aldrig ind i det her for at starte en virksomhed: “Vi gjorde det, fordi vi syntes det var ’awsome’, fordi det burde eksistere, og ingen andre havde gjort det.”

Skriv et svar