Arkiver

Nyheder

Blog – StartupBus er klar til Europa – og København!

Når iværksættere fra hele Europa rejser til Paris for at deltage i Tech konferencen LeWeb, vil nogle af de måske mest innovative nystartede virksomheder af alle, være undervejs til LeWeb i en bus – The StartupBus!

Søndag den 4 december afgår StartupBus Europa turen fra Amsterdam, hvor fra en 3-dages bus og båd tur vil bringe iværksætterprojektet til den franske hovedstad via bl.a. København, Berlin og Zürich. Om bord vil være 25 Internationale “buspreneurs” inddelt i hold, som konkurrerer om at konkretisere deres idéer i faktiske løsninger – med 100 km/t. StartupBus er praktisk talt Startup Weekend – bare på en bus!

Mens de 25 Red Bull-drevne passagerer sandsynligvis vil være fokuseret på at udvikle den vindende idé, mener Søren Therkelsen fra Yggdrasil.me, at de alle vil være en del af noget potentielt langt mere værdifuldt ”Jeg deltog i StartupBus i USA i 2011, og jeg har derigennem fået et helt unikt netværk af ekstremt dygtige iværksættere. Kun ca. 10% af de iværksættere der ansøger om at realiserer deres ideer kommer med på turen – så niveauet er ganske enestående!”

Pitch, valider, byg – lancer!
De innovative bus passagerer vil være et sundt mix af udviklere, designere og folk med skarp forretningssans. Når de træder ind i bussen i Amsterdam vil de møde hinanden for første gang, og inden de forlader landet vil de alle have pitchet (præsenteret) deres bedste iværksætteridéer for hinanden. Her fra vil de samles i teams, fintune konceptet, hvorefter de ca. 10 timer senere ankommer til København. Ved et event arrangeret i samarbejde med Startupbootcamp og Yggdrasil.me, skal de overfor det danske iværksætter miljø validere deres koncepter. Et udtryk Søren referere til som ’customer validation’.

”Det tager normalt måneder at sammensætte et godt startup team, udvikle idéen, skabe produktet, tale med kunder og holde en solid præsentation. Iværksætterne skaber alt dette på en bustur – og i København vil valideringen af deres koncept finde sted. Hvis ikke projektet har tydeligt gang på jord må de foretage et ’pivot’ – altså ændre retning og matche deres kunders behov. Deraf ’customer validation’”.

Danske iværksættere inviteres derfor til at møde de rejsende ’buspreneurs’, hvor de i Startupbootcamps lokaler hos Nokia i sydhavnen kan netværke og give feedback. ”Vi elsker Internationalt iværksætteri, og projektet falder i god tråd med vores vision i Startupbootcamp. Et Internationalt orienteret netværk er vigtigt, og at få Startupbus til byen er med til at sætte fokus på tværkulturelt samarbejde – med fokus på eksekvering af den gode idé”, siger Alex Farcet, direktør for Startupbootcamp.

Tilmeld dig aftenen her!, tilmelding til StartupBus

StartupBus – et projekt i udvikling
I 2010 lancerede australske Elias Bizannes den første StartupBus – 1 bus med 25 deltagere, fra San Francisco til South by South West i Austin, Texas. Baseret på den positive reaktion turen dengang fik – hjulpet på vej af det faktum, at det ene hold fik $ 1 million i støtte til deres idé – har han udvidet til 6 busser i 2011 – afgående fra hele USA.

I 2012 fortæller Søren at planen er at 12 busser i USA skal bringe ca. 300 iværksættere sammen til USA’s største techevent, South by Southwest. ”Det community som eksistere omkring StartupBus er ekstremt stærkt! Vi ser i høj grad os selv som en enhed der hjælper hinanden med at bygge konceptet og brandet – hvorfor jeg også selv er en aktiv del af at bringe StartupBus til København. Vi skal jo have de fede events til Danmark!”

Vil du have en billet til bussen? Sælg dig selv!
Fordi StartupBus altid skaber mere interesse end der er pladser på bussen, skal enhver, der ønsker at ansøge have en invitation. Hvis du gerne vil være om bord, så larm på fx twitter om konceptet om at du gerne vil med, så kan du være heldig at få en invivation.

Søren beretter at han også ligger inde med 10 ansøgningsmuligheder. Skulle man være interesseret kan man sende ham en mail med emnet “StartupBus please” til soren-at-yggddrasil-dot-me. Søren understreger dog at man kun bør skrive hvis man er seriøs omkring sin deltagelse.

Søren Therkelsen, blogger på Trendsonline.dk
Søren er stifter af Yggdrasil.me hvor han hjælper virksomheder med det rigtige fundament før de kommer til Silicon Valley. Søren har desuden været drivkraften bag SCALE.it et initiativ fra Innovation Center Denmark

3 kommentarer

Skriv et svar