Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

BlogDebatNyheder

Blog: Skab den gode idé, et økonomisk overblik og skalerbarhed

BLOG: Drømmen om at slå igennem med sin idé og virksomhed er stor blandt mange håbefulde iværksættere. Ønsket om en høj løn, stor frihed og være sin egen chef. Men historien viser desværre en skyggeside. Langt fra alle iværksættere har gjort deres forarbejde godt nok eller har mistet overblikket over virksomhedens økonomi. Dermed lykkedes de ikke med deres virksomhed eller klarer sig langt fra så godt, som de havde håbet på! Hjælpen er på vej – få her 3 værdifulde råd, som sikrer dig, at du arbejder i den rigtige retning med din virksomhed, så du ikke mister det økonomisk overblik.

Skrevet af: Toke KruseArbejd professionelt med din virksomhedsidé

En god idé er guld værd. Tilsvarende kan en dårlig idé koste dig rigtig mange penge. Igennem mine 10 år som iværksætter har jeg stiftet virksomheder på gode såvel som dårlige idéer – begå ikke samme fejl og sortér de dårlige idéer fra start. Det kræver, at du arbejder professionelt med din grundlæggende forretningsidé, og du ikke er alene om det. Inddrag dine kollegaer, venner og folk du møder på din vej.

Overvej om din idé er unik og differentieret nok i forhold til dine konkurrenter. Hvis den blot er en klon af deres koncept, så tænk en ekstra gang over, hvad der skal til, for at du kan gøre din idé unik.

Hav økonomisk overblik

Har du økonomisk overblik, har du overskud og kan fokusere på at gå efter de store fangster i stedet for de små fisk. Mine erfaringer viser mig, at det ikke kan betale sig at outsource al virksomhedens bogføring og regnskab. Hvis du selv står for en del af virksomhedens regnskab, får du nøgletallene hurtigt og kan let se, hvad og hvor du tjener dine penge. Således kan du bygge en sund økonomi fra start. På baggrund af mange års erfaring etablerede jeg online regnskabsprogrammet Billy’s Billing, som fokuserer på iværksætterne og deres behov. Dermed er det muligt for almindelige mennesker uden økonomiske forudsætninger at sende fakturaer, indtaste regninger og afregne korrekt moms. Du kan prøve regnskabsprogrammet gratis i 30 dage.

Sørg for skalerbarhed og markedspotentiale

Gode virksomheder placerer sig på markeder, hvor der enten er kunder, eller der kan skabes kunder. Derfor er det centralt, at du har styr på dit markedspotentiale og forstår at skalere din forretning i takt med, at den vokser. Arbejd derfor koncentreret omkring markedet for at forstå kræfterne her og ikke mindst, hvordan du kan få en positiv strøm af kunder til din virksomhed.

Toke Kruse, gæsteblogger på Trendsonline.dk Toke Kruse er en erfaren iværksætter, som er medstifter af blandt andet Billy’s Billing – online regnskabsprogram. Han er desuden forfatter af bogen ‘Den geniale iværksætter’, der giver tips og råd i forhold til virksomheds-optimering. Bogen kan lige nu fås som e-bog til 89 DKK (normalpris 499 DKK). Et gratis uddrag findes her

1 kommentar

Kommentare er lukket