Arkiver

Nyheder

Bliver dit næste projekt planlagt som en uforberedt trekkingtur?

Du er ved at planlægge et helt nyt projekt, du er uprøvet og det er første gang du skal planlægge et forløb der involverer flere parter, en grafiker, to programmører og nogle eksterne udviklere. Du kender til rigtig mange tips og tricks og til hvordan du sikrer dig, at du holder jeres release plan som er aftalt med investoren, det har du ihvertfald lært teoretisk.

Seks måneder senere ser du tilbage på et forløb, der mildest talt ikke har foregået planmæssigt, hvad gik der galt? Dette indlæg er tredje del af vores fokus på tid og planlægning, du kan læse det første der anmeldte en super god webtjeneste Toggl og vores andet der fortalte at det kunne betale sig at sende medarbejderne på ferie, denne gang tager vi fat i planlægning eller mangel på samme.

Seks måneder efter sidder du på bestyrelsesmødet med din investor og en ekstern rådgiver og to fra jeres founder team. Du har brugt en god del af investorens penge, men uden I har et produkt der kan lanceres, han er mildest talt ikke tilfreds med situationen. Hvis du kigger tilbage har det været en rejse, faktisk lidt ligesom en lang gå tur, hvor du fra starten havde lagt en plan før I tog første skridt. I havde kigget på et kort og havde regnet ud hvor langt I skulle gå, hvor hurtigt I kunne gå og investeret i det bedste udstyr og de bedste trekkingsko. Planen var lagt, nu var det bare om at vandre i det tempo der var aftalt i forhold til planen.

Hvad med vabler og et forseglet hegn
Men nu hvor I sidder og kigger tilbage på turen havde I glemt at regne med forhindringer som vabler, mindre hastighed end planlagt og ufrembare veje og selvfølgelig vejr og vind. Turen havde budt på næsten alle tænkelige forhindringer og flere gange undervejs havde I været nødt til at ringe til investoren og fortælle at I blev forsinket.

Vi faldt over denne artikel, der er rigtig god inspiration til at se vigtigheden i at planlægge et projektforløb og i denne planlægning have ubekendte faktorer med. Håber den giver inspiration og viden der vil sikre at næsten gang i går igang med et projekt eller del projekt, så vil i ramme tidsplanen mere præcist.

Hvilke redskaber har du brugt for at planlægge din startup og nåede I målet ift. planen?

Skriv et svar