Arkiver

Nyheder

Startup Weekend vi er i gang i Aarhus

Endnu en weekend står i Startup Weekendens tegn, denne gang er vi i Århus og er samlet i Incuba Science Park, folk med forskellig baggrund med et mindset der er synkroniseret til en weekend med fokus på networking og Startups . Trendsonline.dk er her og vil dække denne event intens hele weekenden. Vi vil høre fra enkelte hold om deres drøm og hvilket udbytte de forventer at få udfra denne weekend.“Half Bake” – så skal vi rystes sammen
En leg hvor man på 15 min. skal få udviklet en ide udfra to ord. James Digby, der er organisator fra den hollandske accelerator Rockstart gør folk klar på konceptet og folk begynder at råbe ord som James skriver på en tavle, nu handler det om at få en masse ord op på tavlen, som senere skal bruges som udgangspunkt for denne “half baked” idea. Der bliver foreslået mange ord og efter denne del er legen er tid til at forretningsudvikle og uden at afsløre for meget så sælger sex. Efter 15. min så er der 10 ideer, der skal præsenteres for publikum og deltagerne – her er bananer, skildpadder og meget andet kreativt virkemiddel til at få opmærksomhed og vinde æren og den efterfølgende flydende præmie. Ideerne bliver vurderet og vinderen er den der får den største applaus. Og her er det sex der sælger for ideen, med lokationsbaseret porno bliver en klar vinder.

Startups rocks – Live i TV2
Nu er det pitching tid, og man kan sige at Startup Weekend bliver mere og mere kendt, TV2 Østjylland sender live fra pitching og Preben Mejer fra Innovation Lab bliver interviewet, mens der står en håbefuld startupper og pitcher på scenen. 37 modige sjæle skal igennem nervøsitet og 60 sekunders pitch og som altid er der alt fra ideer man har hørt om før, til sjove ideer og selvfølgelig et social medie, der vil erstatte Facebook eller måske ikke helt. De 37 idéer bliver skåret ned til 19, efter det sædvanlige Startup Weekend kaos, hvor det gælder om at bruge alle kneb for at samle et hold, og som altid er folk på udkig efter developers, efter at have været til et par håndfulde Startup Weekends forstår jeg stadig ikke hvorfor, der er så meget rift om dem.

Nogle af de projekter der arbejdes videre med er bl.a. en app til blinde, der hjælper dem i deres dagligdag, et system der nemt giver dig adgang til eksperter i Photoshop, en app der kan tracke, hvor du har befundet dig da du sidst var wasted og ikke kan huske drukturen fra dagen før, dette er et lille udsnit og i morgen prøver vi at komme med en total liste.

Vi glæder os til at lave en intens dækning af weekenden og vil være til stede nede af trappen til venstre, fredag, lørdag og søndag. Som altid bliver det en super spændende weekend og vi glæder os til at følge energien og alle de spændende startups.

2 kommentarer

Skriv et svar