Arkiver

Nyheder

Ruby on Rails boomer i London

Startupscenen i London er midt i et stort opsving, og dette kan mærkes i form af mangel på udviklere.

Programmeringssproget Ruby og web-frameworket Ruby on Rails (Rails) har længe været et populært valg for startups, og dette kan nu mærkes i mangel på udviklere i London indenfor netop denne teknologi. Det er ikke unormalt at en Rails-udvikler i London dagligt bliver kontaktet af recruitere om ledige Rails stillinger.

Det månedlige meetup “London Ruby User Grup” (LRUG), hvor Ruby udviklere mødes for at dele viden og krigshistorier, indeholder hver gang en række meddelser fra firmaer og uviklere som virker mere eller mindre desperate efter at finde kvalificerede Ruby-udviklere til netop deres startup.

En af grundende til at Ruby on Rails er et attraktivt for startups er, at man kan gå fra ingenting til en fungerende webapp på ingen tid. Dette er gjort muligt ved at frameworket har taget en masse beslutninger (i form a konventioner) om hvordan en stor del af en webapplikation implementeres. Blandt startups som har brugt Ruby on Rails kan nævnes Twitter, Basecamp, Slideshare og Zendesk.

Sitiuationen i Danmark ser noget anderledes ud hvad angår Ruby og Ruby on Rails. Men måske er situationen i London et kig ind i fremtiden for Danmarks Ruby/Rails baserede startups.

Skriv et svar