Arkiver

Nyheder

Dansk Startup i Moldova – mystocks.dk

By 401(k) 2012 @flickrBy 401(k) 2012 @flickr
Henrik Munthe-Brun er grundlægger af det danske aktie-community mystocks.dk, hvor private investorer kan hjælpe hinanden med gode råd og søge information om aktier. Trendsonline.dk snakkede med Henrik om hvordan han ser fremtiden for mystocks.dk, og hvordan det er at arbejde i Østeuropa.
Brugeren glemmes
Henrik er oprindeligt uddannet økonom og datamatiker, med en fortid som programmør indenfor finans IT hos Euroinvestor og Proinvestor. Her blev han opmærksom på, at den måde man udviklede finanssites ikke var særlig brugervendt. Man var f.eks. inspireret af funktionaliteter fra succesfulde sites som facebook, twitter og linkedin, men i stedet for at gøre som disse sites, og prøve at løse et brugerproblem, så kopierede man de funktioner som de havde fundet for at støtte deres brugere. Men et finanssite er ikke et socialt netværk, så det er ikke de samme funktioner der er brug for.

”Jeg lagde mærke til, at man ikke prøvede at gøre det nemt for brugerne. Men i stedet tvang dem til at trykke flere gange i træk for at nå frem til det indhold de ønskede, bare for at hive et par ekstra page views ud af dem. Jeg mener man i stedet bør gøre det nemt og simpelt for brugerne, så skal de nok komme igen og blive loyale brugere.” siger Henrik Munthe-Brun.

”Grundlæggende handler det om at afdække brugernes behov og give dem tidsbesparende og nemme metoder til at holde sig opdateret omkring finansmarkederne. At give communitiet bedre muligheder for at kommunikere og hjælpe hinanden med aktiehandel er en af mine målsætninger, hvor det på eksisterende aktieforums ikke ser ud til at virke særligt godt.”

Ud i verden
Formålet med mystocks.dk er ikke, at det for evigt skal ende på .dk, det er nemlig fra bunden bygget op så det kan udbredes til andre markeder, som f.eks. det russiske, der jo er en del større end det danske. Blandt andet dette har gjort, at han allerede nu har interesse fra en række potentielle investorer.

Henrik er i forbindelse med sit projekt flyttet til Moldova, som er en lille tidligere sovjetrepublik på størrelse med Jylland, der ligger klemt inde mellem Ukraine og Rumænien. Her har han en lejlighed og fået opbygget et professionelt netværk af moldaviske programmører, og det med en sådan succes at han også laver outsourcing opgaver for danske firmaer.

Grundlæggende har han ikke oplevet det som den helt store omvæltning at rykke til Moldova: ”Der er ting man skal vænne sig til, noget som foregår på en anden måde osv. Men grundlæggende set syntes jeg ikke det har været svært. Hernede er folk mere pragmatiske end i Danmark og folk er nemme og meget ligetil at have med at gøre”. Men man kunne jo godt blive bekymret over kvaliteten når man outsourcer.

”Software udvikling i Moldova er som regel noget med mange fejlretninger og problemer med kravspecifikation og forsinkelser i udviklingen. Men de moldaviske programmører er meget professionelle og dygtige, og jeg har aldrig oplevet nogle situationer, hvor jeg har tænkt at “dette ville ikke være sket i Danmark” hvis der har været problemer. Desuden er den kulturelle forskel imellem moldavisk og dansk meget mindre end f.eks. danske og indisk/kinesisk. Indien og Kina er lande hvor der også foregår meget outsourcing til og hvor man tit høre om problemer pga. kulturelle forskelle” siger Henrik Munthe-Brun

Det bliver spænende at følge mystocks.dk i fremtiden, men indtil videre er der masser af muligheder på sitet, hvis man er interesseret i aktier.

Skriv et svar