Arkiver

Nyheder

TechSparks – hotte nye indiske startups

Et af de ledende indiske events for IT-iværksættere blev afholdt i weekenden. TechSparks (arrangeret af yourstory.in) havde mere end 1000 deltagere, hvor der blev diskuteret skalering af startups, muligheder i skyen og meget mere. Desuden blev de “30 hotteste  indiske startups” kåret.

Nævneværdige af de 30 startups er :

GAMOOZ specialiserer sig i Augmented Reality applications for mobile enheder (iPhone, iPad, Android,Blackberry, Symbian, Bada), computere, internet mv. På et år har GAMOOZ skabt 50+ AR applikationer for kunder fra hele verden. De har for nylig lanceret ScanAR – en Image-Tracking-baseret AR Browser.

Impact Index er et statistik-værktøj til cricket, som opgør markant mere end sammenlignelige systemer. De har bl.a. Cricket Australia som kunde.

Der var selvfølgelig mange andre også – og du kan se den fulde liste over de “30 hotteste  indiske startups” her.

Gode råd til startups: Tænk skalerbarhed fra starten

Der var i løbet af dagen gode diskussioner omkring hvordan (indiske) startups kan vokse. Det gennemgående råd til iværksættere og startups fra panelet var at fokusere på et produkt og allerede fra starten planlægge, så der er mulighed for at vokse (eksempelvis gennem cloud computing).

Som en opfølgning på TechSparks kørte Yourstory.in en artikel om muligheden for, at et indisk startup kan lancere produkter til det globale marked succesfuldt. De indiske IT-virksomheder man oftest hører om (Infosys, TCS, Wipro mv.), er ikke til produkter, men i højere grad til services. Der har ikke som sådan været de helt store indiske succeser med salg af IT-produkter globalt.
Så spørgsmålet er nu om nogle af disse “30 hotteste  indiske startups” kan formå at blive større globale spillere – og ikke “bare” være store i Indien og måske 1 eller 2 markeder til.

Der mangler, efter min mening, blandt mange indiske startups en forståelse for det globale marked – samt ikke mindst en lyst til at begå sig globalt. Det indiske marked er på mange måder rigtig stort – og for mange startups er det mere end rigeligt at fokusere på. Det er ikke som i Danmark, hvor hjemmemarkedet kan være relativt småt.

Du kan se det fulde program for TechSparks her.
Du kan se billeder fra TechSparks her.

 

Skriv et svar