Arkiver

Nyheder

Sammendrag fra Social Media Week Berlin

Forord – Vi har fået en ny, skøn blogger på Trendsonline. Hendes navn er Anna Hede, og hun bor i øjeblikket i Berlin og arbejder for et lille startup. Anna har lovet os et indlæg, hvor hun fortæller mere om sig selv og hendes dagsorden på Trendsonline . Det kan du læse i morgen tirsdag!

SMW er en international begivenhed, der sætter fokus på sociale medier og alt det, der følger med. Fra mandag den 24. september til fredag den 28. har der været over 1000 begivenheder fordelt på 14 byer. Her er en kort korrespondance fra nogen af begivenhederne i Berlin.

Dagene var delt op i forskellige lidt udefinerbare temaer – jeg kunne dog hurtigt se et mønster i, at hele min onsdag var fyldt op med talks og paneldebater om at startups og iværksætteri. Ting som viralitet, Berlin as the new Silicon Valley og hvordan spreder man kendskabet til sin virksomhed blev dækket i løbet af dagen og sluttet af med et netværksarrangement mest for kvinder, ”Berlin Geekettes” stod for dette.

Jeg vil fremhæve to pointer fra dagens arrangementer.

Den første var ved paneldebatten om Berlins status som en mulig, fremtidig Silicon Valley. Hvis Berlin og Europa gerne vil have mere af den samme innovative kraft, som Silicon Valley og USA har, skal vi være bedre til at acceptere, risikere og elske at fejle. Ifølge paneldeltagerne er frygten for, at det går galt, en af de største forhindringer for at nå amerikanske niveauer i forhold til innovation og kreativitet.

Den anden kom fra Podio co-founder Jon Froda, der fortalte om hvordan Podio spredte kendskab til deres produkt ved at interagere med brugere i virkeligheden. Twitter, Facebook, Instagram etc kan være uvurderlige, men ved at møde brugerne ansigt til ansigt, lykkedes det for Podio dels at lære en masse om deres brugeres behov, og dels fik de brugere, som elsker deres produkt og spreder det til andre, blot fordi de har fået god service og er blevet lyttet til.

Mange af begivenhederne blev livestreamet og de to ovenstående kan ses nedenfor:

Is Berlin the New Silicon Valley?

Using Social to Grow from a Basement to a Worldwide Succes

Se desuden dette link for at se streams fra begivenheder andre steder i verden.

Skriv et svar