Arkiver

Nyheder

Startup Weekend i København slutter uge 46 med et brag

Den store iværksætter uge er ved at slutte, men for dem der har en startup i maven eller bare vil lade sig inspirere, så er denne weekend fyrværkeriet, der slutter ugen af med et brag man skal søge længe efter. Trendsonline.dk er fredag landet i København, præcis hos Nokia, hvor der afholdes den Københavnske del af den store Startup Weekend i Danmark, der kører i hele tre byer på samme tid.

Køen er lang og det er fedt og samtidig overraskende, at der igen er mødt så mange nye mennesker op. Det viser at ecosystemet vokser og vokser og flere og flere får kendskab til denne type events. Efter en hurtig rundspørge er der mange der skal pitche ideer. En der skiller sig ud er en mand med en hel rullevogn fyldt med props. Manden i den prikkede bjergtrøje og en midlertidig tatovering med Startup Weekend plantet i panden, stiller sig i køen sammen med alle de andre, der skal vil pitche deres idé

“Er det muligt at pitche 24 ideeer”, udtaler manden i bjergtrøjen og salen er færdig af grin. Man har kun en mulighed til denne Startup Weekend, ikke noget med at pitche flere ideer, selv om flere også prøver at snyde sig med i køen to gange og pitche flere ideer.

Dem der mestrer pitching er vindere
Peter er en af dem der pitcher og det er tydeligt at han kommer til at ligge i førerfelter og nok og som det også bliver bevist senere samle nok stemmer sammen. Som altid er der nogle der falder igennem, men undertegnede der har været med til et par håndfulde Startup Weekend ser niveauet som rigtig højt.

“Jeg har taget rundt og øvet mig til generalforsamlinger hos Vestas og FC Midtjylland og når man står foran 3.000 aktionærer hos Vestas, så er det ingenting at stå foran 50 mennesker og pitche”, siger Peter fra holdet der i øjeblikket hedder Max Marketing”

Der er 41 der stiller sig op og pitcher og efter det normale kaos man møder efterfølgende hvor folk skal prøve og få stemmer på ens idé ender det ud med at der er 12 ideer der skal arbejdes videre med i løbet af weekenden.

De blev samlet 12 teams
– Telemedicine
– Max marketing
– Wordoly
– City tours (AirBnB for CityTours)
– Tools online
– Last Call
– Restyle
– Pets Social Network
– Label People You Meet
– Social Media Photos
– Worlds smallest CRM

Efter holdene er samler deler de sig ud i de forskellige møder lokaler og begynder langsomt at finde frem til de kompetencer der er tilstede og hvad de kan nå på de 54 timer der er til rådighed.

Følg med på Trendsonline.dk, der kommer løbende interviews fra rundt i Danmark i løbet af weekenden.

[styled_box title=”Stort tak til vores sponsor” color=”white”]Her til sidst skal vi lige huske og sige tak til vores sponsor Østjysk Innovation til Startup Weekend, der gør det muligt at vi kan dække den så intens. Har du det rigtige team med den rigtige ide, så har Østjysk Innovation “Clever money for Clever minds”, se mere på deres hjemmeside www.oei.dk[/styled_box]

Skriv et svar