Arkiver

Nyheder

Interview til Accelerace Investor Day med Christian Ziegler fra Shopbox

Trendsonline.dk var med til Accelerace Investor Day 2012 i København, og her fik vi en snak med Christian Ziegler fra Shopbox. Hvad er det positive ved Accelerace, hvad har været det bedste arrangement og hvad kan gøres bedre, er nogen af de emner, der blev snakket om.

Hvad er Shopbox?

”En infrastruktur til retailers så de kan få folk fra internettet og mobilen ned i butikkerne via et converse system som tager en transaktion og hiver folk ned i butikkerne, ligesom man kender fra Downtown og Sweetdeal. Det er det er så butikkernes eget system.”

Hvordan fik du kendskab til Accelerace?

”Jeg fik kendskab til dem gennem investormiljøet i København og synes det gav meget god mening for os at komme med i et program.”

Hvordan har forløbet været? Hvad har det bedste udbytte været?

”Jeg synes det har været rigtig godt at være med i forhold til at udfordre forretningsmodellen og det budskab man har. Og jeg synes, det var virkelig, virkelig, virkelig vigtigt i starten. Og så var vi så heldige at få noget funding for en to måneders tid siden. Så vi har egentlig haft mindre brug for dem her til sidst, men det var godt at have dem med i starten. Det er selvfølgelig stadig nyttigt og det er et dejligt netværk – men det er mest det netværksmæssige, jeg har brugt i det sidste forløb, og mere den udviklende del i det første forløb.”

Hvad har været det absolut bedste arrangement?

”Det var det med Bill Joos, som var omkring det her med præsentationer. Han var en rigtig garvet fyr og han var meget præcis i hans ting. Der lærte jeg rigtig meget, selvom jeg har lavet rigtig mange præsentationer og rejst en del penge og sådan noget.”

Hvad har du fået ud af arrangementet i dag?

”Igen er det godt at netværke og også opleve de andre gode virksomheder, som er her. Det er nogen rigtig gode virksomheder og de har nogen meget klare pitches. Jeg fik selv lyst til at investere i nogen af deres projekter. Og jeg synes det virker til, at de fleste har en meget ydmyg indstilling til tingene, men alligevel har opnået rigtig meget”

Hvordan kan Accelerace blive bedre?

”Jeg synes generelt at Accelerace programmet er meget godt, og det er en god ide at udvide, og udvikle virksomheder på det stadie de er. Jeg synes, der hvor man kunne gøre det bedre, det er ved at tage flere ind, som rent faktisk har gjort det og have en mindre universitetsmæssig tilgang til det. Jeg synes, det kan være lidt tungt at høre, og så er man lidt tilbage i skolen. Og for de penge de bruger på de her amerikanske eksperter, der kunne de sikkert få nogle rigtig gode entreprenører, som havde startet virksomheder og exit’et dem, ind i stedet for. Det synes jeg faktisk, at man mangler lidt i Accelerace programmet.”

Christian mener, at man lærer mest, når man hører fra dem, som rent faktisk har gjort det.

”Sådan nogen som rent faktisk har gjort noget og har noget at byde på. Nogen som har brudt de traditionelle rammer. For det er det, vi alle sammen prøver at gøre. Vi prøver at disrupte et eller andet marked – der er det meget svært at tage ved lære, i hvert fald for mit vedkommende, af professorer og andre på universiteterne, som måske kender teorien bag, men aldrig har gjort det i praksis. Og der synes jeg, at de penge man bruger, dem kunne man måske bruge lidt mere intelligent.”

 

Skriv et svar