Arkiver

Nyheder

Den danske iværksættervirksomhed Freeway udvider stort

Den danske virksomhed Freeway har formået at klare sig igennem krisen på bedste vis. Nu udvider de forretningen og flytter i nye lokaler. Freeway står bag online-succeser som Dating.dk, Lejebolig.dk og Roomservice.dk. Nyeste skud på stammen er Plusbog.dk, der i december er vokset med 4.500 medlemmer.

Det nydanske ord ”iværksætteri” bliver for tiden brugt i flæng af såvel medier som politikere og forretningsdrivende. Men det klinger stadig en anelse diffust, når man leder efter en definition på dette forjættede iværksætteri. Hvordan er det lige, man opfanger tendenser, før de opstår, og gør det til en forretning?

Hos Freeway i Viborg lader det imidlertid til, at man har fundet opskriften på succes for længe siden. Virksomheden står blandt andet bag online-succeser som Dating.dk, Lejebolig.dk og Roomservice.dk. Freeway har formået at klare sig gennem en økonomisk krisetid, og det går så godt, at de nu må flytte til større lokaler.

Nyeste skud på stammen fra iværksættervirksomheden er den online fordelsklub Plusbog.dk, hvor medlemmer kan købe alle de bøger, de har lyst til, til under halv pris. Det tog 14 måneder at tiltrække de første 1.000 medlemmer, og i december er fordelsklubben vokset med 4.500 medlemmer på 14 dage.

De rigtige ideer og de rette mennesker

Martin Thorborg, der står bag iværksætterportalen Amino, er imponeret over Freeway’s flair for at udvikle virksomheder på nettet.

“Folkene bag Freeway har været gode til at spørge de rette mennesker og udnytte deres netværk, og det er vigtige faktorer for iværksættere,” siger han.

Freeway har altid arbejdet ud fra en devise om, at det lange, seje træk betaler sig bedre end den korte investering med en hurtig exit. Virksomheden plejer derfor at alliere sig med en partner og knokle i årevis på at skabe en ny overskudsforretning.

En af undtagelserne er dog virksomheden Trendsales, som i 2010 blev solgt for et trecifret millionbeløb efter få års samarbejde med Freeway. Henrik Damsgaard CEO i Freeway ApS forklarer til dette:

 ”Vi er altid er åbne for forhandling, hvis det rette tilbud på en af vores mange virksomheder dukker op, men oftest skal der et længere og hårdt arbejde til”.

Dobbelt så meget plads

Freeway fungerer i dag som det forretningsmæssige samlingssted for en stor gruppe iværksættere, som hver især har skabt deres egne virksomheder, der delvis er blevet købt af Freeway. Derudover har virksomheden en lang række ansatte inden for kundeservice, teknik og udvikling, der fra kontoret i Viborg supporterer koncernens mange virksomheder.

Og det er primært dem, der får glæde af de nye lokaler. Medarbejderne flytter fra de gamle kontorer på 600 kvadratmeter til 1.300 kvadratmeter nye lokaler et andet sted i Viborg. Det kræver både plads og albuerum, hvis de mange medarbejdere skal følge med virksomhedens succes og gøre det muligt for Freeway at vokse endnu mere.

Hos Trendsonline.dk håber vi, at dobbelt så meget plads skaber dobbelt så mange succeser hos Freeway!

1 kommentar

Skriv et svar