Arkiver

Nyheder

Startupspirits vil inspire og motivere flere til at blive iværksættere

Startupspirits er et spil, der skal være med til at guide studerende fra universiteter ind i den entreprenante tankegang og stimulere dem til selv at starte virksomhed, i stedet for fokus på en karriere som lønmodtager.

I går var der VIP betatest på spillet og Trendsonline.dk var inviteret med.

“Det handler om at inspirere og motiviere dem der ikke er rigtige entreprenører”, siger Frank Mathiasen fra CIEL

Spillet har været under udarbejdelse i et lille års tid, og det er CIEL der er et samarbejde mellem DTU, Københavns universitet og CBS der står bag. I dag står de med noget der virkelig ligner og føles som et rigtigt computerspil. Hvis der er nogle gamle gamere blandt vores læsere, så vil man kunne kende lighedstræk fra Command&Conquer eller Transport Tycoon, som begge er i genren Ressource gathering & Build.

Der er 30 personer inviteret, en del fra studiemiljøet, en del fra forskellige mindre nyhedsmedier, og andre fra startupmiljøet i København.

“Vi præsenterede det for tyve mand i Berkeley, de var helt oppe at ringe over Startupspirits og efterfølgende er vi blevet kontaktet af nogle fra Saudi Arabien, der er meget interesseret i det”, siger Frank Mathiasen før vi går i gang med at spille

Kort fortalt handler Startupspirits om at købe råvarer, producerer gadgets og sælge dem med bedste fortjeneste. Undervejs udvikler man skills og researcher i produkter man kan tjene flere penge på. Man skal hele tiden holde øje med ens ressourcer og finde frem til hvad der bedst kan betale sig at bygge.

I vores lukkede forum kørte der en konkurrence der gjorde oplevelsen endnu sjovere, selv om Trendsonline.dk kun endte i midten af den samlede placering. Her var det tydeligt der var nogle, der havde læst spillet og hurtigt tog en føring og sidenhed vandt konkurrencen.

Networking, feedback go sushi
Efter spillet er der networking og sushi og her bliver der snakket lystigt om spillet og de inviterede er alle entreprenante typer for rigtig mange er igang med at udvikle videre på det. Og hver enkelt feedback bliver noteret af teamet bag, der efter denne event gør sig klar til den endelig lanceringsdato der er d. 18 februar, hvor spillet Startupspirits er online for alle.

Det er et super godt initiativ og hvis spillet kan være med til at flere får lyst til at starte egen virksomhed, så kan vi klappe i vores hænder. Trendsonline.dk glæder sig til at spille det igen, når det bliver lanceret til det offentlige rum, og denne gang har vi eksekveringsplanen klar så vi kommer til at stå øverst på sejrsskamlen.

startupspirits

Skriv et svar