Arkiver

NyhederUngt Tech

Ekstra SU til iværksætter-studerende?

Den omtalte SU-reform har fyldt meget i medierne på det sidste. Nu kommer Venstre med et forslag, der skal tilgodese studerende, der foruden studiet også fungerer som iværksættere. Der er tale om et iværksætter-stipendiat, der skal hjælpe de studerende med økonomisk støtte, så de under studietiden kan starte en virksomhed.

MetroXpress bringer i dag nyheden om, at Venstre vil give studerende med iværksætteridéer mulighed for at få et iværksætter-stipendiat. Mere konkret betyder det, at de vil gøre det muligt for op mod 100 studerende at få et års ekstra SU, hvis de har fået en god idé til en virksomhed. De studerende får altså økonomisk støtte til at videreudvikle deres idé.

I dag er der forhandlinger om den nye SU-reform, og her vil Venstres SU-ordfører, Mads Rørvig, præsenterer forslaget, som Dansk Folkeparti allerede har udtalt, at de er positive stemt over for. Forslaget vil koste syv mio. kroner årligt. Om forslaget udtaler Mads Rørvig til metroXpress:

”Danmark har brug for nye iværksættere og vækstvirksomheder, og det her forslag er en billig måde at understøtte det på. Det er et beløb, som burde være let at finde inden for rammen af SU-reformen”.

Dansk Iværksætterforening og DI er ligesom Dansk Folkeparti begejstrede for idéen, mens Helle Neergaard, professor ved Aarhus Universitet med speciale i iværksætteri, er mere skeptisk, da hun mener, at 100 stipendier er alt for lidt, og at pengene samtidigt ville kunne bruges bedre:

”Det er ikke nok, og det rammer ikke bredt nok. Jeg så hellere, at man gav de studerende mulighed for at komme på et intensivt kursus (i iværksætteri, red.) i et halvt år sammen med studerende fra alle mulige studieretninger”, siger Helle Neergaard til metroXpress.

Hun synes i stedet, at der ville komme et større udbytte ud af pengene, hvis de blev brugt på at lære dimittenderne at samarbejde med folk fra andre studier.

Trendsonline.dk følger op på historien i morgen, hvor vi forhåbentlig kan få et par kommentarer fra nogle studenter-iværksættere og høre deres mening om forslaget.

Skriv et svar