Arkiver

Nyheder

Accelerace og Startupbootcamp laver international satsning i København

Med det nye samarbejde der er lavet mellem Symbion Accelerace og Startupbootcamp, der skal vi ikke kigge langt efter fremtidens startups, der kommer til at lyse på startuphimlen, for med det indgåede strategiske partnerskab om at skabe nye internationalt funderede startups i Danmark, kommer stjernerne helt tæt på vores land.

Over de næste tre år vil Startupbootcamp og Accelerace tiltrække op til 30 af de mest lovende earlystage startups inden for mobility fra hele verden til København. Virksomhederne vil i første omgang komme igennem et velafprøvet tre måneders accelerator-program i Startupbootcamp-regi. Her vil de bliver arbejdet på en forbedret value proposition, business case samt organisationen. Symbion Accelerace overtager efterfølgende og tager de unge startups gennem den næste fase, hvor der skal skabes en egentlig forretning og hvor der er mulighed for at rejse penge til de mest lovende selskaber.

Planen er lagt mod stjernerne
“Sammen skaber vi noget, der ikke er set før i Europa – nemlig en plan for hvordan vi får de allerbedste internationale iværksættere til Danmark og hjælper dem med at skabe nye virksomheder. Og vi hjælper dem til at forblive i Danmark og udvikle deres forretning her ved at kunne tilbyde dem finansiering og komme frem til, at de kan få deres produkter på markedet” siger Peter Torstensen, administrerende direktør i Symbion og Accelerace.

“Startupbootcamps evne til at tiltrække de mest interessante internationale iværksættervirksomheder kombineret med Symbion Acceleraces erfaring med at skabe vækst i de unge firmaer over tid giver fantastisk god mening. Vi har set, hvor effektivt det kan gøres med f.eks. firmaet The Eye Tribe, som først deltog i Startupbootcamp og bagefter var med i Accelerace og i dag står overfor at komme ud på det globale marked med deres eyetracking teknologi” siger Lars Buch, direktør for Startupbootcamp i Danmark.

Det nye partnerskab vil fokusere på at skabe virksomheder på traditionelle styrkeområder for Danmark, herunder it- og kommunikationsteknologi, gaming, mobilteknologi, akustik og lyd.

Startupbootcamp København står over for sin tredje store ansøgningsrunde fra iværksættere fra hele verden. Siden 2012 har den danske afdeling været ledet af Lars Buch, han er nu i gang med at gøre klar til at tage det næste kuld af startups i stalden hos Startupbootcamp, som kommer til at bo på Symbions ”The Orbit” på Amager Fælledvej i København. Til det formål har han gennem de seneste måneder lavet aftaler med næsten 100 mentorer til programmet og rejst over 10 mio. DKK i private midler fra en håndfuld investorer og prominente sponsorer. Dermed er acceleratorprogrammet finansieret de næste tre år.

“Vi har den mest effektive tech startup-maskine i Europa, og i samarbejde med Accelerace og med partnere ombord som f.eks. PwC, BvHD Law Firm og vores nye sponsor gruppe kan jeg næsten ikke vente med at åbne for ansøgninger til april,” siger Lars Buch.

Næste skridt for projektet er at få endnu en håndfuld partnere ombord, som skal hjælpe med at skabe de rette forbindelser for de unge startups. En anden opgave er at finde boliger til de udenlandske iværksættere, der ankommer til august. Netop boligsituationen i København har vist sig at være en reel udfordring for iværksætterne i tidligere års programmer, og derfor håber Lars Buch at finde den rigtige partner til at løse udfordringen.

“Iværksætterne skal bruge al deres energi og fokus på at vækste deres virksomhed i de tre måneder programmet kører, og ikke bruge tiden på at finde et sted at bo. Vi forsøger derfor at sikre lejligheder, som kan stå klar ved ankomst til Danmark, så iværksætterne ikke behøver tænke på det,” udtaler Lars Buch

Derfor skal der lyde en opfordring fra Trendsonline.dk, og hvis man har forslag til hvor de nye startups foundere kan bo, så skriv endelig en besked nedenfor.

Skriv et svar