Arkiver

Nyheder

Blinde-app fra Startup Weekend vil vækste gennem crowdfunding

Be My Eyes er en nonprofit app, hvis mål er at forbinde blinde til et community af fuldt seende frivillige, så den blinde kan få visuel assistance til dagligdagens problemstillinger. Sidst vi skrev om Be My Eyes var i forbindelse med Startup Weekend 2012 i Aarhus – og der er sket meget siden da! Lige nu forsøger de at rejse midler til videreudvikling af projektet, og måden de vil gøre det på er via crowdfunding.

Sidst vi skrev om Be My Eyes var i forbindelse med Startup Weekend i Aarhus i april 2012, hvor teamet mødtes for første gang, læs interviewet her. Dengang var navnet på app’en Guide A Blind, men grundidéen var den samme. De vandt prisen for mest innovative idé, og har arbejdet videre med projektet lige siden.

I dag har app’en skiftet navn til Be My Eyes. Den skaber værdi for blinde og stærkt svagtseende ved at lade dem få hjælp til dagligdagsopgaver, der kræver visuel assistance, ved blot at bruge deres smartphone – det gør, at de ikke skal bekymre sig om, hvorvidt der er nogle til stede for at kunne få assistance. Det er meningen, at assistancen skal komme fra et community af frivillige, som er fuldt seende.

Begge parter installerer applikationen, og når den blinde person har behov for hjælp, kan vedkommende anvende applikationen, der kalder ud til et netværk af frivillige og sender et live video stream fra den blinde person til ​​den frivilliges smartphone. På denne måde kan de frivillige hjælpe ved at “være den blinde persons øjne” over smartphonen – deraf navnet ’Be My Eyes’. Den blinde og den frivillige vil sammen forsøge at løse den blinde brugers problemstilling, såsom at finde ud af, når mælken bliver for gammel ved at se på holdbarhedsdatoen. På den måde føler de blindeikke, at de er en byrde for deres omgivelser eller deres nære personlige relationer, da personerne i communitiet frivilligt tilmelder sig, fordi de ønsker at hjælpe.

Crowdfunding skal skabe vækst
Selvom de er en nonprofit organisation, og holdet arbejder som frivillige, har de stadig behov for økonomisk støtte til at få applikationen udviklet. Indtil videre er de snart klar til at frigive deres test-app, men efter testperioden ønsker de at udvikle den endelige version af app’en. De ønsker at rejse midler, så projektet kan blive udvidet fra rent frivillig baseret arbejde, til​ at få de frivillige udviklere på fuld tid. Derudover vil de gerne have en deltidsstilling for en koordinator, som i høj grad vil fremskynde udviklingen og udvidelsen af ​​app’en.

Derfor afholder Be My Eyes crowdfunding launch party d. 23. marts. Indledende finansiering er nødvendig, men målet er at blive en organisation med en økonomisk bæredygtig forretningsmodel baseret på finansiering fra in-app donationer samt evt. brugerdonationer.

Hos Trendsonline.dk synes vi stadigvæk at det er et rigtig godt og vigtigt projekt, så vi håber de får rejst en masse penge til deres crowdfunding-event.

1 kommentar

Skriv et svar