Arkiver

Nyheder

Boligsalg uden om mæglerne

Boliga SelvSalgBoliga SelvSalg

Danmarks største uafhængige boligsite Boliga er klar med et nyt tilbud til boligsælgere og -købere, der går udenom ejendomsmæglerne og faciliterer den direkte kontakt sælger og køber i mellem.

Danske Boliga, der i 2009 blev kåret som en af Danmarks tre bedste start-up virksomheder ved Ernest & Young Entrepreneur of the Year, har netop lanceret et nyt produkt til deres brugere, Boliga SelvSalg.

Her kan private selv sætte deres bolig til salg og selv stå for kontakten til køber. Dermed lyder det umiddelbart som om, at Boliga kalder til krig mod de etablerede ejendomsmæglere. Men det er imidlertid ikke intentionen, lyder det fra direktør Ricco Zuschlag.

“Vi tror bestemt ikke, vi fjerner behovet for ejendomsmæglere, og det har heller ikke været tanken bag vores selvsalgs-produkt. Vores vurdering er, at tre til fem procent af handlerne i dag bliver varetaget af sælgerne selv, og i fremtiden vil det tal måske være steget til ti procent. Langt størstedelen af markedet vil både nu og i fremtiden være i mæglernes hænder,” forklarer han og fortsætter;

“Mæglerne har nogle fordele, for eksempel erfaring med salg og kendskab til processen, mens selvsælgerne har nogle andre fordele, for eksempel i form af bedre kendskab til egen bolig og nærområdet.”

Selvsalg har altid eksisteret
Boligas idé til SelvSalg muligheden kom efter adskillige henvendelser fra brugerne, der, i følge Boliga, gennem de seneste to til tre år løbende har efterspurgt muligheden for selvsalg på sitet.

“Der har hele tiden været et marked for selvsalg, men det har været placeret på en masse mindre websites, hvor sælgerne ikke har haft en brøkdel af den kontakt til køberne, som vi har. Derfor var det helt oplagt, at vi gav dem muligheden for at annoncere på Boliga i stedet,” forklarer Ricco Zuschlag.

Boliga SelvSalg har været omkring fire måneder undervejs. Her har det arbejdet gået på at opbygge sitet og få strikket tilbuddene sammen.

Sælger er ikke uden støtte
Sælgerne på Boliga SelvSalg er dog ikke bare overladt til dem selv og deres egen formåen og dermed også mulige usikkerheder med SelvSalg. Boliga har nemlig sammensat en pakkeløsning til sælgerne, der skal hjælpe det uafhængige boligsalg på vej.

“Det inkluderer blandt andet advokatbistand, indhentning af handelsdokumenter og boligfotografering, så det, man selv skal gøre, er at skrive en annonce, sætte en udbudspris og vise boligen frem,” forklarer Ricco Zuschlag.

Boliga har desuden masser af oplysninger liggende på siden, der kan hjælpe sælgerne til at finde ud af, hvad deres bolig er værd så som salgspriser, udbudspriser, prisnedslag i områderne og lignende. Køberne kan – ligesom sælgerne – bruge Boligas tal til at regne ud, hvad prisniveauet bør være for en bolig, ligesom de har mulighed for at købe sig til for eksempel skødeskrivning, andelsboligrapporter, boligeftersyn med mere på Boliga.dk.

I og med at salgsprocessen nu kan klares af køber og sælger udenom mæglerne, er der også en risiko for, at den ene part bliver snydt af den anden i forløbet. Derfor opfordrer Boliga også til, at man søger advokatbistand i forbindelse med både salget og købet af en bolig.

“Det er også grunden til, at vi tilbyder en pakke, hvor sælgerne får juridisk bistand i forbindelse med salget, så de føler sig trygge i processen,” siger Ricco Zuschlag.

Skriv et svar