Arkiver

Nyheder

40 idéer blev pitchet fredag aften i København

På en time pitchede mediefolk, udviklere, designere og mange flere 40 ideer under aftenens pitch-fire ved Startup Weekend Copenhagen Media. Her er de:

1: Britisk fyr pitcher, at han elsker nyhederne. Men problemet er, at lokale nyheder er shit. De har brug for penge.

2: En app til at lave video-historier med brugeren i centrum.

3: Social tv. Man har ikke tid til at tilbringe en hel aften med forældre/bedsteforældre. En app skal connecte en med dem, så man er sammen uden at være sammen.

4: Hvorfor kan jeg ikke lære af studenter, der havde kurset i sidste semester. studenter, der underviser studenter. Pitcheren kalder det Edify.

5: Træt af tv-reklamer. Pitcheren vil kunne tilvælge de reklamer, han vil se og og fravælge de andre. Smartere reklamering i fremtiden.

6: Pitcheren vil købe en ny bil, men ved ikke, hvad han skal købe. Vil lave et spil med Info om, hvad bilerne dur til.

7: Pitcheren tror på, at folk vil betale for hurtige svar: “Lad os sige, jeg har købt en playstation, men ikke kan finde ud af tilslutte den til mit tv.” Han går ind på siger og får hurtigt svar.

8: Første kvinde pitcher. Hun vil spise sundt og farer vild i supermarked. Ved ikke, hvad hun skal købe. Vil lave app man kan personalisere. Info om sund mad.

9: Mange mennesker ar vidende om alt muligt og blogger om det, men gør det ikke for at tjene penge. Men hvorfor skal alle disse ekspert-bloggere ikke tjene penge? Ny side skal sikre dem en hvis procentdel i indtjening.

10: Student på CBS, DJ og Clubster. Vil personalisere kontakten mellem klubber og gæster.

11: Pitcher er studerende: Jeg får rabat, det gør jeg ikke som arbejdsløs. Butikkerne vil have mig ind i deres butikker og bruge penge. Jeg vil lave en app, som giver rabatordninger på samme måde, som der findes studierabatter i dag.

12: Mange nichesider uden læsere. Vil samle indhold på et nyhedssite.

13: Webdokumentarist pitcher. Han har brug for et værktøj, der kan gøre det muligt at lave film hurtigere – fx grafik. Onlinejournalistik stinker. Vi mangler penge. Mangler en forretningsmand, der kan hjælpe med at tjene penge.

14:  En virtuel simulator med videoindhold, så brugerne kan deltage i bylivet uden at være til stede fysisk.

15: Reklamemand pitcher. Medier har indhold og reklamer. Reklamer er et problem, for de er drevet af reklamemænd, der vil sælge lort. Derfor skal medier kunne vælge, hvilke reklamer, der kommer ind på deres sider.

16: Pitcheren tog engang et foto af en kat, men gjorde det anonymt. Vil gøre det muligt at blande facebook og reddit. Anonymt og privat indhold.

17: Ingeniør pitcher. Du efterlades uden hjælp på websider. Ny side skal hjælpe dig gennem alle trin.

18: Vil skabe overblik over kommende kampe.

19: Pitcher elsker mad. “Du åbner dit køleskab – og der er intet. Du kigger online på opskrifter, men har ingen idé om, hvor du finder de forskellige ingredienser. Derfor skal min idé basere sig på, hvad jeg allerede har i køleskabet.”

20: Jonas fra CBS – leder to startups – vil præsentere nyheder bedre. Feedeat  skal sorteres ud fra ens sociale liv og nyhedernes alder

21: Onlinejournalist pitcher. “Det, der driver trafik på sider, er kort og gallerier. Men det tager alt for lang tid at lave. Når du får pressemeddelelser, er det ofte en pdf – og hvem kan arbejde med det? Derfor skal min idé, Presskite, gøre det muligt at lave pressemeddelelser online på en anden måde.”

22: Brugerdrevede grafer over indhold på nettet. Bedømme, dele og linke.

23: Oppinionfinder. Få info fra sociale medier osv. til at finde meninger, som firmaer kan bruge til produktet.

24: Pitcher vil give butikker detaljerede oplysninger om kunder – giver kunderne gratis wi-fi.

25:  Ting går folk hurtigt – Twitter, Facebook – jeg kan ikke følge med i nyhedsstrømmen. særligt inden for politik – jeg forstår det ikke, og det kan unge mennesker heller ikke. Det demokratiske samfund, vi lever i, kan måske ikke bestå, fordi de unge ikke forstår politik. Derfor vil jeg skabe en side, hvor det gøres forståeligt og enkelt.

26: Netflix for nyheder. Aviser arbejder på betalingsmure, men vil ikke betale alle mediehuse. Vælge selv fra de forskellige aviser. Newsfix.

27: Service-idé. Upload indhold på en hjemmeside, som folk så specifikt kan søge efter.

28: En app til at tjekke, hvem der er på plakater, billboards m.m. Ikke en stalkerapp, forsikrer pitcheren.

29: “Ved I, hvor svært det er start op som selvstændig? Rigtig mange ting skal falde på plads. Jeg vil skabe en afslappet startup-portal, hvor man i ro og mag kan browse sig gennem brugbare informationer.

30: Et kort over, hvor man skal gå hen en aften. En simpel løsning med mulighed for rabatter. Wheretogo er navnet.

31: Biografindustrien har ikke udviklet sig. Jeg vil hjælpe dem med det. Folk skal kunne spille spil på deres smartphones inden trailerne. Hver gang folk kommer i biografen, vil der være et nyt spil, folk kan spille.

32:  En af organizerne præsenterer en idé, der vil hjælpe journalister. Hvem, hvad og og hvornår. Gøre nyhedsbranchen mere mangfoldig med et stærkt netværk.

33: Intelligent uddannelse. Give unge mennesker uddannelse, som de synes, giver mening. Er du interesseret i mode fx – det skal køres sammen med relevant historieundervisning.

34: Vil bygge en app, hvor man sætter sine mål ind. App’en holder automatisk øje med, om man når sine mål og hjælper med peptalk, hvis man ikke når det.

35: Ideen hedder “The Reader”. Mediefirma der vil skabe en ny måde at præsentere indhold.

36: Vil gøre tv til noget socialt igen. Få facts på en social platform under tv-udsendelserne.

37: Vil gerne lave en online app, med et elektronisk menukort. Så når man er på restaurant behøver man ikke tale med tjeneren, men kan bestille direkte fra app. Så det eneste, tjeneren skal gøre, er at komme med maden.

38: Vil få undervisningsmateriale ud af bøgerne og ind i digital hardware, der skal gøre undervisningen sjovere og mere interaktiv med sensorer.

39: To ideer – en rød og en blå.

40: Vil lave et spil, der skal holde nørder indendørs.

Herefter vælger deltagerne ti ideer at arbejde på. Mere om dem senere.