Arkiver

EventsNyheder

Startup Weekend dag et mod en disrupted mediebranche

En hektisk første dag er ved at slutte for newsdesken til Startup Weekend, de tolv teams arbejder garanteret videre lidt endnu, det ville ihvertfald være normalen i forhold til tidligere Startup Weekends. Denne Startup Weekend skiller sig ud fra mængden og det er faktisk tydeligt da halvdelen af deltagerne er kommet. Der er en markant forskel på den normale Startup Weekend deltager og dem der er med denne gang.


Aldersfordelingen pejer mod de grå stænk i håret og gennemsnittet ligger markant højere end tidligere, desuden er det tydeligt at dette event har tiltrukket flere kvinder og til sidst skal en håndrækning bevise at der er mange der er på jomfrurejsen og på vej ind i nyt univers, de vil savne og længdes efter når de kommer tilbage til den normale dagligdag.

En energisk Lasse Chor hæver stemningen med en hurtig leg der skaber super energi. Der er heldigvis ikke nogen der kommer til skade, da Lasse smider en håndfuld marker penne på gulvet og inden de rammer gulvet som mikado brikker så har han proklameret: “At nu gælder det om at være hurtig og samle en marker op og vælge de ord man vil bruge til at skabe en idé på”.

Half baked hedder konceptet der er et fast ritual til Startup Weekend og en rigtig god icebreaker. Kort fortalt handler det om alle deltagere bliver delt op i nogle hold, der vælges nogle ord og herefter starter kaosset som beskrevet ovenfor. Når holdene har to ord hver laver de en idé og pitcher den efter der er gået fem minutter.

Nu er det tid til de rigtige pitches og her er stemningen stadig høj og som altid er idéerne høj og lav i niveau, men det er en oplevelse og se den energi der bringes frem i folk der normalt ikke er en del af dette entusiastiske miljø. Fast forward (læs flere indlæg om fra 40 ideer til 12 ideer) og 12 ideer blev valgt som dem der skulle arbejdes videre med denne weekend.

Trendsonline.dk laver en helt unik dækning af denne event, og det kan vi takke fire super dygtige journaliststuderende for er muligt, hele weekenden vil vi være til stede og lave unik content man kun kan finde på Danmarks startup medie nummer et.