Arkiver

Nyheder

‘Man on Wire’ – en film alle iværksættere bør se

Normalt skriver vi helst ikke om ting, der skal få dig til at tage din opmærksomhed væk fra dit startup i hele 94 minutter, men med Man on Wire bliver vi simpelthen nødt at gøre en undtagelse.

At nå et mål
MV5BMTMxNTk3NDY1NV5BMl5BanBnXkFtZTcwNDk0ODg3MQ@@._V1_SY317_CR0,0,214,317_Vi får alle af vide, at det er godt at have mål – og også at disse mål helst skal være store. Vi klapper alle i vores små hænder når en dansk iværksætter har realiseret et stort mål og tør at drømme stort, som Toke Kruse der har taget Billys Billing og Slide Shop til USA, eller som PODIO der blev solgt til en international IT-gigant. Men jeg tror alle ville spærre øjnene op, hvis de blev præsenteret for en mand der har et mål om at gå på line mellem tvillingetårnene (tidligere kendt som World Trade Center) i New York. Ikke desto mindre er det netop den drøm den franske gøgler og gadeartist Philippe Petit havde i starten af 1970’erne.

Planlægning og hårdt arbejde
Selve bedriften i sig selv er selvfølgelig utrolig unik og bemærkelsesværdig, men planlægningsarbejdet med at sætte en sådan line op mellem de to tårne er intet mindre end fantastisk og et nærmere studium værdigt. Det skal minde os om, at bag enhver succes ligger der masser planlægning og hårdt arbejde. I filmen følger man blandt andet, hvordan Philippe på snedig vis planlægger hele forløbet omkring bedriften ved at indgå strategiske samarbejdsaftaler med insiders og skabe sig et team af folk, som han overbeviser om at følge hans drøm. Han laver også diverse valideringer af planen, ved næsten på bedste Steve Blank maner, at acceptere, at der er ”no facts in the building – so get the heck outside” – i dette tilfælde er der dog også nogle facts inde i bygningen han skal finde. Philippe og hans team finder på magisk vis en række svar som hjælper dem i selve eksekveringen af det vanvittige projekt.

Den vanvittige CEO
Udover at virke bimlende vanvittig tyder det på, at Philippe besidder masser af de kvaliteter, som en CEO for et startup også skal have. Han formår at holde fokus på det endelige mål på trods af masser udfordringer undervejs. Hans ledelsesstil kan bedst beskrives som uortodoks, men han formår at give projektets medlemmer en følelse af ejerskab, som gør at de følger ham i tykt og tyndt (og i meget høje luftlag).

DU SKAL BARE SE DEN
Der er ingen tvivl om, at det kan virke langt ude at sætte lighed mellem de udfordringer en iværksætter og en gadegøgler bliver stillet overfor. Men hvis man vælger at se filmen som en rejse gennem hvad der skal til for at realisere et stort projekt – altså en stor drøm – så har filmen en meget mere generisk værdi. Det er en fantastisk inspirerende rejse med masser suspense og feel good-øjeblikke. Filmen vil minde dig om, at alt kan lade sig gøre, og at de største drømme giver fantastiske oplevelser og måske et endnu mere fantastisk resultat. Konklusionen er klar SE DEN!

 

Find den på IMDB her.

1 kommentar

Skriv et svar