Arkiver

Nyheder

memit udvider vidensbibliotek med egne uploads

Den danske startup memit, som vi skrev om første gang tilbage maj, artikel med Memit, udvider nu sin service med muligheden for brugerne kan uploade deres egne dokumenter til tjenesten.

“Farvel, information overload. Goddag tilværelse, hvor den fede artikel du læste forleden altid er lige ved hånden. Sammen med alle de videoer, infografikker og PDF’er mm. du har set og læst og fundet gemmeværdige. Det er sådan vi hidtil har solgt os selv” siger Jon Lund, COO i memit

“Nu udvider vi paletten, så du ikke kun kan gemme fra online kilder men også selv kan uploade word-dokumenter, gif’er, pdf’er og en lang række andre dokumenter.”

Udvidelsen betyder, at det nu ikke kun er indhold lavet af andre der kan gemmes og deles i memit. Også indhold man selv har lavet bliver nu en del af det kollektive videns-system.

Lukker hul mod dropbox og slideshare
Med den nye upload-tjeneste lukker memit et hul i konkurrencen med tjenester som dropbox og slideshare, der netop er specialiseret i effektivt at kunne gemme brugernes egne dokumenter og præsentationer, fortæller Jon Lund.

“Vi skal ikke være et nyt se-min-powerpoint-site. Men når det er sagt, har mange af vores brugere virkeligt savnet f.eks. at kunne lægge en fed præsentation op i deres memit-bogreol, sammen med whitepapers og longread-artikler de har fundet derude. Eller kunne lægge en intern rapport op. Eller dit eget excel-regneark, der opsummerer resultaterne af en uges research. Det råder vi nu bod på.”

Viden med stort V
Hvis man kigger på andre cloud-storage tjeneste-vej som f.eks. dropbox, så fokuserer de på den enkeltes behov for at gemme til sig selv mens den sociale del bliver tonet ned

I det hele taget forsøger memit at sætte sig på videns-delings-nichen med stort V.

“Der er masser af tjenester derude som gør det muligt at dele. Men ikke særligt mange, der fokuserer på, hvordan du har lyst til at gemme og dele rigtigt tungt og godt indhold. Det er det vi gør: lader dig gemme ting der virklig betyder noget for dig, så du altid kan finde det igen, og let kan dele det med kolleger eller andre du deler interesser med.” fortæller Jon Lund.

2000 brugere
memit gik over radaren i foråret og har netop passeret de 2000 brugere. Tjenesten er foundet af Christian Strøyberg og Allan Vestergaard, og ledes – udover Jon Lund – af de to stiftere, CEO Jan Futttrup Kjær og CTO Rune Alblas.

Skriv et svar