Arkiver

Nyheder

Projekt Nordjylland vil gøre en indsats for nordjyllands iværksættere

Der er godt nyt til iværksættere i det nordjyske. En gruppe virksomheder er gået sammen om Projekt Nordjylland for at gøre det lettere at være iværksætter, under parolen Projekt Nordjylland gør det politikerne ikke kan. Martin Skov Kristensen er konceptchef hos tovholder virksomheden Doneco, og udtaler:

”Regeringen og politikerne gør det ikke ligefrem nemmere at være iværksætter. Politikerne laver forskellige initiativer, der har til mål at fremme vækst i Danmark, men det er som om at de ikke hjælper.”

Martin Skov Kristensen fortæller også, at det var virksomheder, der i sin tid hjalp Doneco som startup, og dette initiativ er et forsøg på at give igen til nye iværksættere i Nordjylland, som de fik hjælp i sin tid. Derfor er Projekt Nordjylland også en non-profit.

”Vi har jo fået enormt meget hjælp i opstarten, hvilket vi har været utroligt glade for. Denne hjælp vil vi gerne returnere til andre nordjyske iværksættere, så vi kan få dem i gang og dermed også den danske økonomi i gang. Derudover ved vi også at det er meget tidskrævende at finde information om alt det man som iværksætter skal have styr på – det er det vi vil hjælpe med.”

Går du rundt med tanker om at starte en forretning op, kan du tilmelde dig på Projekt Nordjyllands hjemmeside og få gratis services, foredrag og rådgivning fra etablerede danske virksomheder. Som medlem kan du blive tilbudt gratis serviceses fra projektets partnere, hvis de føler at det enkelte produkt kan gøre en forskel for den individuelle iværksætter.

De andre partnervirksomheder er endnu ikke afsløret, men bliver gjort officielt en af gangen mellem uge 44 og uge 50. Martin Skov Kristensen stiller udsigt til betydningsfulde virksomheder i dansk erhverv. Udover tilbud i form af partnervirksomhedernes services og produkter, vil rådgivning og foredrag også være de nordjyske iværksættere til rådighed.

Der er altså tale om et projekt der er non-profit, hvor de involverede virksomheder ikke tjener penge på deres engagement med de nordjyske iværksættere. Martin Skov Kristensen fra Doneco tilbyder selv deres service “bogført“, et bogføringssystem som navnet indikerer, til alle nordjyske iværksættere gratis i 6 mdr. Der er da også uden tvivl en del positive PR point i Projekt Nordjylland initiativet, som gør projektet rentabelt for partnervirksomhederne. Afsløringen af en ny partnervirksomhed hver uge over syv uger, lægger en del fokus hos partnervirksomhederne.

Der er endnu ubesvarede spørgsmål, som vil opklare hvad det vil sige at være medlem af Projekt Nordjylland. Hvem beslutter hvad den enkelte iværksætter kan gøre brug af? Er det så en form for advisory board, som man får igennem partnervirksomhederne? Eller er det en lettere måde at søge funding på, hvor man på sin vis søger hjælp hos alle partnervirksomhederne på én gang?

Alle initiativer der søger at bakke iværksætteri op, og som forsøger at lukke hullet mellem iværksætterens behov og politikernes hjælp, er mere end velkomment. På Trendsonline er vi spændte på at følge udviklingen og klapper af et godt initiativ i det nordjyske!

Skriv et svar