Arkiver

Nyheder

Hacks/Hackers inviterer til det første meetup: Dirty Data and Awesome APIs

Det første danske chapter af den internationale bevægelse Hacks/Hackers løber af stablen 30. oktober og er for både talglade journalister og datanørder. Dette meetup’s tema er dataset, og deltagerne skal bygge miniapplikationer, visualiseringer, historier eller andet, ud fra den data der bliver stillet til rådighed på aftenen.

Dirty Data and Awesome APIs
Onsdag 30. oktober 2013 kl 17:30 til 22:00
Republikken, Vesterbrogade 26, København V

Tilmelding og billetkøb (100 kr for sandwich og en øl/sodavand)
http://www.meetup.com/Hacks­Hackers­DK/events/143620972/ http://billetto.dk/dirtydata

“Vi har valgt temaet datasæt, fordi rigtig mange på vores mixer­event efterlyste meetups, hvor der på den ene eller anden måde indgik et datasæt. Mange ville for eksempel gerne eksperimentere med datavisualiseringer. Hacks/Hackers handler om at krydse kompetencerne hos udviklere, designere og journalister og så hvad der sker. Det glæder vi os til,” siger journalist Signe Damgaard Jepsen, initiativet bag det danske Hacks/Hackers.

På dagen vil deltagerne få lov til, at begrave sig i konkrete datasæt med API’er. Efter en kort show and tell er det meningen, at deltagerne selv skal have fingrene nede i talmaterialet. Sidst på aftenen viser deltagerne deres hacks frem.

“Vi har valgt en stil, hvor vi meget gerne vil arbejde sammen hver gang vi mødes. Derfor lægger vi altid op til, at vi rent faktisk bygger noget konkret ­ sådan rent digitalt. Vi mener, at der er rigeligt med konference, hvor folk taler. Vi vil gerne skabe et forum, hvor vi bliver klogere, dygtigere og bedre til at arbejde sammen på baggrund af konkrete erfaringer,” siger Signe Damgaard Jepsen.

Hacks/Hackers handler om at få journalister, designere og udviklere til at mødes og skabe digitale ting sammen. Sammen kan man udforske digitale teknologier med henblik på at filtrere og visualisere information. Det handler også om, at bruge teknologi til at finde historier og fortælle dem.

Hacks/Hackers er et amerikansk koncept, der blev grundlagt af journalister i slutningen af 00’erne. Siden har konceptet rejst verden rundt og der findes nu chapters i 70 forskellige byer verden over.

 “Journalists sometimes call themselves “hacks,” a tongue-in-cheek term for someone who can churn out words in any situation. Hackers use the digital equivalent of duct tape to whip out code. Hacks/Hackers tries to bridge those two worlds.” Officielle hackshackers.com.

Hacks/Hackers første event var en såkaldt mixer. Her mødte 74 journalister, designere og udviklere op og brainstormede på kommende arrangementer i Hacks/Hackers Denmark. Der var også tid til at netværke. Se en kort historie om det her.

http://www.meetup.com/Hacks­Hackers­DK – @HacksHackersDK

For mere information kontakt: Signe Damgaard Jepsen, 26200715, sdj@signejepsen.dk.

Skriv et svar