Arkiver

Nyheder

Startup Weekend Health byder alle interesserede velkommen

Startup Weekend er et koncept, som Trendsonline meget gerne bakker op om og vi opfordrer iværksættere til at sætte deres kompetencer, og ikke mindst deres energi, i spil, sammen med en fantastisk blanding af kompetente og engagerede studerende, erhvervsfolk og mentorer. Startup Weekend Health adresserer en kerneudfordring, og en branche der får stadigt mere opmærksomhed.

Alle taler om det, men hvem gør reelt noget ved de udfordringer det danske samfund står overfor på velfærdsområdet? Det gør DTU, CareWare og Dansk Design Center samt et stort hold af frivillige kræfter.

Startup Weekend Health Copenhagen
1. – 3. november 2013
Design Society, HC Andersens Boulevard 27, København

Konceptet er enkelt: Sygeplejersker, programmører, designere, udviklere, forskere, fysioterapeuter, studerende, ingeniører, sundheds- og socialhjælpere med flere er inviteret til at komme med reelle ideer og innovere på de forandringer der skal løfte Danmarks økonomiske og sociale fremtid.

”På den ene side har den offentlige sektor med en række konkrete behov for forandring. På den anden side har vi de kreative profiler, studerende, fagfolk og entreprenelle ildsjæle der kan være med til at løse dem. Problemet er at de bedste ideer alt for sjældent udvikles til gode løsninger. Startup Weekend Health Copenhagen skal ses som et mødested, hvor begge parter får muligheden for at gå fra frustration til at gå i gang med reel problemløsning,” siger organisator Sussi Bianco, der også har arrangeret CareWare iværksætterkonkurrence og Startup Weekend Health i Aarhus.

Sponsorer: Microsoft Bizzpark, IDA Viden er styrker, Radiometer Medical og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Partnere: DTU Nutech/Nanotech, Rebbles, CareWare, Doc:Innovate, Venture Cup, IoTPeople, Innovations Højskolen, DROBE og CIEL.

SWHealth på Design Society i København
På førstedagen samles alle deltagere til en introduktion til de nyeste velfærdsteknologiske innovationspåfund og forretningskoncepter. Dette sikrer innovationshøjden i Startup Weekend Health Copenhagens arbejde. Hernæst får de deltagere, med konkrete problemløsningsforslag, lov til at præsentere deres ideer til de resterende deltagere. Disse indgår i en afstemning om hvilke ideer der skal gå videre. Alle deltagere får herefter mulighed for at tage del i de udvalgte ideer og danne nye teams.

I de næste to døgn sørger 7 forskellige mentorer fra b.la. Microsoft Bizzpark, DTU Nutech/Nanotech, Future Pirates, Kærkommen og CIEL, samt weekendens facilitator fra London Alistair Sheperd, for at ingen går i stå og at energien fastholdes.

Søndag kl. 17.00 præsenteres de endelig ideer til et dommerpanel bestående af investorer, potentielle kunder, patenteksperter og virksomhedsudviklere. Klokken 19.30 udkåres Startup Weekend Health Copenhagens vindere – og grundlaget for at løse sundhedssektorens udfordringer er hermed lagt.

Startup Weekend er for alle
Startup Weekend er et internationalt koncept, der startede i USA i 2007. Der har været afholdt mere end 1000 Startup Weekends på verdensplan, og de har genereret mere end 8000 virksomheder. Du kan læse mere om konceptet her http://startupweekend.org/.

Startup Weekend Health Copenhagen er det første event i København samt andet event i Europa, med temaet Health. Målet er at udvikle innovative og sundhedsrelevante løsninger og søsætte nye virksomheder. Det er der rigtig mange samarbejdspartnere og sponsorer, der gerne vil støtte op om, og SWHealth er en ny mulighed der forplanter sig professionelt fra iværksættermiljøet og ud i organisationer, studiemiljøer og virksomheder.

For yderligere kontakt:
Sussi Bianco, info@sussibianco.dk, +45 22 53 05 67
Handan Yildiran, handanyildiran@gmail.com,  +45 60 37 73 76
Trine Møller, moellertrine@live.dk, +45 20 62 10 69

Vi følger eventet op til og undervejs – måske har Startup Weekend Health også læst de reflektioner som Trendsonline bragte efter Startup Weekend Borgen tidligere på efteråret (læs dem her). Vi får se om weekendens potentiale bliver udnyttet. Måske skal du afsted?

Skriv et svar