Arkiver

Nyheder

Crowdcurity til Silicon Valleys Boost.vc accelerator

Crowdcurity kom gennem nåleøjet og fik en plads i accelerator programmet Boost.vc i Silicon Valley. I dag har teamet bag Crowdcurity lanceret deres site efter 3 måneders bootstrapping i Argentina over sommeren, med succesfulde test programmer for de første kunder, fået en plads hos Boost.vc og er desuden nomineret til Ivækstprisen 2013 i kategorien Born Global. Vi talte med Crowdcurity i august, læs det her, og vi har her fået en opfølgning med spændende nyt.

I oktober stod Crowdcurity teamet i en situation, hvor de primært skulle ud og sælge deres nu testede og lancerede produkt til flere kunder, som særligt er etablerede startups. Co-founder Esben Friis-Jensen har fortalt Trendsonline.dk lidt om vejen til Boost.vc og deres forventninger til opholdet i Silicon Valley.

”Vi besluttede, at den bedste måde at få et større kundenetværk var, at tage til et af de store startup-økosystemer, og vi søgte derfor accelerator-programmer i blandt andet Silicon Valley og Berlin.”

”Efter vores ansøgning vendte Boost.vc hurtigt tilbage med en stor interesse i vores virksomhed og forhandlingerne gik derfor hurtigt.”

Boost.vc var en klar favorit, med programmets start i november og placering i Silicon Valley – det, som Esben anser for den ”ideelle lokation for tech startups”.

Fordelene ved et accelerator program i Silicon Valley
Boost.vc er drevet af Adam Draper, som er 4. generation af en familie, der bl.a. har investeret i Tesla, Skype og Hotmail. De tilbyder deres udvalgte deltagere i accelerator programmet housing, kontorplads og mentorship imod en mindre equity share på typisk 6 %. De har et fokus på tech drevne startups, men Crowdcurity deltager sammen med startups der dækker mange felter.

”Der er startups fra meget forskellige områder. I vores gruppe er der for eksempel raket/robotbyggere, bitcoin børser, planlægningsværktøjer og vores startup som tilbyder en ny måde at lave sikkerhedstest af websites.”

Og til spørgsmålet om hvad Boost.vc primært kan hjælpe et startup med svarer Esben:

”Vi forventer primært at Boost.vc kan hjælpe os med at skabe et netværk og sætte os i forbindelse med potentielle kunder. Vi har allerede fået en del kontakter fra dem og overalt hvor vi kommer frem har Boost.vc et godt brand.”

Rejsen til den anden side af jorden og tech startup centrum, eksponerer Crowdcurity teamet for den stærke Silicon Valley kultur, som vi hører så meget godt om herhjemme.

”Det føles som alting går lidt hurtigere herovre. Der er en anden risikovillighed og drive til at starte virksomheder og prøve nye produkter.”

Boost.vc og Bitcoins

Som tidligere nævnt er der blandt andet bitcoin børser, som også deltager i Boost.vc. Crowdcurity, som har testere på et globalt plan og bruger bitcoins, når de skal håndtere transaktioner på tværs af tid og sted og generelt er Crowdcurity positivt stemt overfor den digitale valuta.

”Bitcoins er en utroligt let og billig måde at overføre penge til vores testere. Derudover har vi også fokus på bitcoin kundemæssigt, da bitcoin børser og wallets ofte bliver udsat for hackerangreb og derfor kan få stor værdi af vores løsning.”

Esben fortæller videre, at Bitcoins bliver brugt som betalingsmiddel på et stigende antal online sites, heriblandt shopify.com, og på den kinesiske søgemaskine Baidu, som nu er det femte mest besøgte site i verden.

”Bitcoins er på vej frem og kan løse mange af de udfordringer personer og virksomheder har med globale betalinger online.”

CrowdCurity er snart et halvt års erfaring rigere

Sidst vi talte med Crowdcurity, var teamet stadigt i en fase hvor de opbyggede deres platform. Siden da er de gået live og har kørt tests med flere kunder.

”Vi vil blive ved med at forbedre vores produkt baseret på de erfaringer vi får undervejs. Netop vores evne til hurtigt at lave ændringer er en af de store fordele vi har som et startup, der opererer online.”

Til slut spurgte vi Esben, om de kunne give vores læsere nogle gode råd, hvis andre med blod på tanden, får lyst til at forsøge sig med en ansøgning hos Boost.vc.

”Først og fremmest skal man tage beslutningen, om det er det rigtige for dit startup at tage til Silicon Valley. Derefter er det bare at følge de vejledninger de giver på deres site og forsøge at fremhæve nogle af de ting, som de sætter pris på. Bruger man for eksempel bitcoins på sit site, er dette en god ting at nævne, da Boost.vc har en forkærlighed for Bitcoins.”

Trendsonline følger med i Crowdcurity eventyret i Silicon Valley, og følger op på deres ophold, når de har lært en masse nyt og har fået det netværk, som de håber Boost.vc vil hjælpe dem med at skabe. I bedste Trendsonline Pay it Forward ånd afslutter Co-founder Esben Friis-Jensen med denne kommentar til alle læsere:

”Hvis startups, presse eller interesserede har nogle spørgsmål eller kommentarer er de altid velkomment til at skrive en mail til mig esben@crowdcurity.com.”

Held og lykke til Crowdcurity teamet!

1 kommentar

Skriv et svar